Postmetāla un eksperimentālā metāla grupa "Tesa" publicējusi jaunu skaņdarbu "Control 5" no šomēness gaidāmā albuma "Control".

Jaunā albuma izdošana sākotnēji bija plānota martā, taču pasaulē notiekošais Covid-19 izraisītās pandēmijas dēļ mazliet mainīja izdošanas ieceres – albums tiks izdots šā gada 29. maijā.

"Control" ierakstīts Valmierā, "Hodila Studio" pie Ģirta "Lomika" Laumaņa, savukārt māsterēts ASV – Džeimsa Plotkina studijā "Plotkinworks" . Albums tiks izdots 30. martā izdevniecības "My Proud Mountain" paspārnē, kura izdevusi arī iepriekšējo grupas albumu "Ghost".

"Tesa" ir pašmāju smagās mūzikas trio, kas dibināts 2005. gadā pēc "hardcore" grupas "In Stora" izjukšanas. Grupa darbojas "post metal / progressive" mūzikas žanrā. Līdz šim tā izdevusi vairākus EP un arī pilna garuma ierakstus: "Tagad" (EP, 2006) , "Nekad" (EP, 2007), "HeartBeatsFromTheSky" (2008) , "IV" (2012) , "G H O S T" (2015).

Grupas rakstītā mūzikas skan Jāņa Ābeles filmā "Jelgava 94".

"Tesa" ir viena no pazīstamākajām un novērtētākajām latviešu eksperimentālās mūzikas grupām savā žanrā ne vien Latvijā, bet arī citviet Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!