Pašmāju alternatīvā roka apvienība "Harta" laidusi klajā otro singlu "Kas kalpo tev?" no topošā albuma "Timeline", kas tiks izdots vasaras sākumā, portālu "Delfi" informē grupas pārstāvji.

"Saistības rada mūsu dzīvē nozīmi un nolūku. To spēks nosaka mūsu prioritātes, mūsu sapņus un raizes. Ja neesam uzmanīgi, tās var arī kļūt par važām. Ciniska un neiejūtīga pasaule kāro mūs apslogot ar liekām saiknēm – materiālām, garīgām, ideoloģiskām. Ikviens ir izjutis to taustekļus gramstoties ap kājām un rīkli. Neļaujies. Nekalpo situācijai, kas sagrābusi tevi par ķīlnieku. Nekalpo mašīnai, ko nevari atļauties. Nekalpo drēbēm, kuras tev nav vajadzīgas. Nekalpo atkarībām, kas paralizē un atstāj tevi kailu. Nekalpo nekam, kas nav nozīmīgs un nedara tavu dzīvi bagātāku. Turi acis vaļā un paturi prātā jautājumu – kas kalpo tev?".

Šī ir otrā dziesma latviešu valodā no Hartas debijas albuma "Timeline", kuru plānots izdot vasaras sākumā. Dziesmas videoklips, tāpāt kā pirmajam singlam "Atrunas", tapis sadarbībā ar Kārli Kempelu ("Fundamentalart LV"). Singlu var atrast arī lielākajās straumēšanas platformās, kā arī to var iegādāties un lejupielādēt grupas "Bandcamp" lapā.

Alternatīvā metāla grupa "Harta" ir dibināta 2015. gadā, un tajā darbojas Kārlis Kalvišs (vokāls), Toms Krēsliņš (ģitāra), Matīss Klaviniuss (ģitāra), Rolands Ignatjevs (bass) un Roberts Cešeiko (bungas).

"Harta" izdevusi vairākus singlus un mūzikas video, starp tiem ""Sky is the Limit", kas pabijis "Pieci.lv" rotācijā, kā arī "Kam tu klanies", kas redzams Latvijas Mūzikas Kanālā. Nospēlēti vairāki koncerti Latvijas alternatīvajos klubos un festivālos "Klang!" Ķekavā, "LiveFest" Kuldīgā, "Roko Naktys" Lietuvā, iesildīti arī "Amatory" (RU) tūres ietvaros. Šobrīd "Harta" ieraksta pirmo albumu, ko plāno izdot 2019. gadā. Pirmais singls "Atrunas" nāca klajā marta sākumā.

Jauno singlu atzīmēšana notiks bārā "Republika" sestdien, 13. aprīlī, pulksten 21.00, kur "Harta" dalīs skatuvi ar grupām "NuSide" un "The Vale".

Plašāka informācija par koncertu "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!