Ar otro singlu - "Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma" Kārlis Lācis un Aija Vītoliņa laiž klajā jaunu albumu "Lācis. Aija. Divatā", kas aranžēts tikai klavierēm un balsij.

Kārlis Lācis par albuma tapšanu stāsta, ka pagājušā gada pavasarī radās ideja apkopot un fiksēt gan jau iepriekš radītās dziesmas, gan jaunas kompozīcijas vienā studijas ierakstā. Atšķirībā no iepriekš dzirdētajām interpretācijām, šajā albumā visas dziesmas ir komponētas un aranžētas balsij un klavierēm Aijas Vītoliņas un Kārļa Lāča izpildījumā. Ierakstā apkopoti oriģināli komponista Kārļa Lāča neakadēmiskās mūzikas skaņdarbi, kas tapuši no 2006. līdz 2020.gadam.

"Līdzās daudzām Aijas Vītoliņas profesionālajām kvalitātēm un spējām, šī projekta kontekstā gribu akcentēt tieši laikam un notikumiem atbilstošu programmas ieceri. Ikviens, kurš kādreiz dzirdējis Aijas izpildījumu, atzīst, ka tas ir niansēts, daudzdimensionāls priekšnesums. Tā pievienotā vērtība vienmēr ir tikai šai izpildītājai raksturīgs satura dramatizējums, kuru šoreiz gribam piedāvāt tā autentiskākajā, citu mūzikas instrumentu skaņu nepaspilgtinātā formā. Šāds ieraksts mūsu abu radošajā pieredzē tapis pirmo reizi, kas, manuprāt, būs svarīgs papildinājums tuvākās nākotnes koncertu repertuāram," norāda Kārlis Lācis.

Albuma otrais singls "Marijas Stjuartes valsis un Džuljetas dziesma" radīts koncertversijā, jo tajā Džuljetas dziesma seko Marijas Stjuartes valsim, tādēļ studijā tika nolemts abus skaņdarbus neatdalīt un izveidot kopīgu stāstu. Abas tēmas ir no Dailes teātra izrādēm.

"Sava veida veltījums Dž. Dž. Džilindžeram, pateicoties kuram es nonācu teātra un pēc tam arī mūziklu pasaulē. Un kāpēc lai tas nebūtu 8 minūtes garš singls," komponists Kārlis Lācis.

Pēdējo piecpadsmit gadu laikā radošā tandēma sadarbība vainagojusies ar īpaši Aijas Vītoliņas vokālam radītām kompozīcijām, kuras dzirdamas albumā un koncertuzvedumā "Ziedonis. Lācis. Sievietes." (2012) un dziesmās ar Māras Zālītes dzeju, kas iekļautas Aijas Vītoliņas un Tango sin Quinto albumā "Klusums" (2018).

Dziesmai tapusi stāsta videoversija, kuras autore ir Elīna Veigule-Bernāne.

Mūzika: Kārlis Lācis
Vokāls: Aija Vītoliņa
Vārdi: Evita Mamaja
Albuma mūzikas producents: Latvijas Radio, Latvijas Radio 3-Klasika (Ieraksts Latvijas Radio fondiem)
Albuma skaņu režisors: Varis Kurmiņš

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!