Pašmāju mūziķis Kristiāns Laizāns ir izveidojis jaunu alternatīvā kantrī projektu "Red Lung" un publiskojis februāra sākumā gaidāmā debijas minilbuma "Sleepless" pirmo singlu "Baby Lightning".

Kā "Delfi" informē mūziķa pārstāvji, dziesma "Baby Lightning" apskata līdzatkarību un pašvērtējuma stiprināšanu, nebalstot to uz romantiska partnera klātesamību. Dziesma veidota "alternative country" žanrā; mūziķis atzīsts, ka iedvesmojies no tādiem māksliniekiem kā Džefs Tvīdijs (Jeff Tweedy), Džeisons Izbels (Jason Isbell) un "Drive-By-Truckers".

Dziesmas ierakstā piedalījušies vairāki mūziķi no citām grupām: Alise Golovacka (flauta), Monta Sleže-Zaļkalne (vijole), Jānis Steķis (basģitāra), Kalvis Sležis-Zaļkalns (bungas). Skaņdarba ierakstu un pēcapstrādi veicis, kā arī producējis Edvards Broders no "Broders Audio". Akustiskās ģitāras un pavadošās instrumentācijas skaņu celiņi tapuši studijā, bet par vokāla ierakstīšanas vietu Kristiāns Laizāns izvēlējies savu viesistabu.

"Dziesma ir gaidījusi savu publikāciju jau kopš 2021. gada. Man ir milzīgs prieks, ka tā ir sagaidījusi dienas gaismu, lai gan brīžiem šķita, ka tā paliks vien mana un neliela draugu loka patēriņam. Dziesma radās brīdī, kad šaubījos, vai jebkad vēl radīsies iespēja uzstāties, un plašu kolekciju ar citām problēmām, kas nebūt nav unikālas, bet lika man pieķerties skaņdarbiem, lai novērstu savu uzmanību un rehabilitētos. Sakot šo, jūtos kā diletants, bet mūzika ir tas, kas mani vienmēr ir darījusi brīvu, un tas ir bijis īpaši aktuāli, ejot cauri neskaitāmām pašizolācijām un redzot, kā kara sekas ietekmē līdzcilvēkus," par dziesmu stāsta Kristiāns Laizāns.

Kristiāns Laizāns savu vārdu Latvijas mūzikas skatuvē pirmo reizi pieteicis kā progresīvā/"indie" roka grupas "Be Reet" (2013– 2017) līderis. Vēlāk ar segvārdu Tavs Puisis nedēļas nogalēs spēlēja DJ setus, sniedzis vairākus akustiskus koncertus un 2020. gada vasarā laidis klajā singlu "Hang of This".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!