Dziedātāja Māra Krievkalne ieskaņojusi pirmo singlu no sava krustdēla komponista Kristapa Krievkalna gaidāmā oriģinālmūzikas albuma, ziņo mūziķu pārstāvji.

Kristapa Krievkalna albumu "40. takts" plānots izdot maija beigās, tā tapšanā piedalās vairāki Latvijā zināmi mūziķi, kā arī populāri izpildītāji: Māra Krievkalne, Madara Celma, Ingus Pētersons, Edvīns Zariņš, Normunds Rutulis, Ieva Kerēvica, Aija Andrejeva, Marija Naumova, Ginta Krievkalna.

22. maijā Kongresu namā paredzēts arī Krievkalna jubilejas koncerts "40.takts", kurā varēs dzirdēt gan visas diskā iekļautās, gan citas populāras latviešu estrādes dziesmas.
 
Lai gan Māra par savu komponistu sauc Jāni Sildegu, šoreiz viņa iedziedājusi krustdēla Kristapa Krievkalna komponēto dziesmu "Manas dzīves dienas" ar Imanta Auziņa vārdiem.

Māra Krievkalne popularitāti ieguva 70.-80. gados. Dziedātājas zvaigžņu stunda esot bijis brīdis, kad tika izsludināts Latvijas radio sieviešu vokālā ansambļa konkurss, uz kuru bija pieteikušās 200 meitenes, taču Māra bija viena no 14 dziedātājām, kas iekļuva ansambļa sastāvā.

Vēlāk viņa dziedāja ansambļos "4+4" un "Sono", kā arī dziedājusi duetos kopā ar Zigfrīdu Račiņu un Andreju Lihtenbergu un ieskaņojusi vairākas solo dziesmas. Šogad dziedātājai apritēja 70 gadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!