Foto: Publicitātes foto

Grupa "Sus Dungo" 20. decembrī kinoteātrī "Ksuns" prezentēja video versiju jaunajai dziesmai "Wolves" no gaidāmā albuma. Pati dziesma šonedēļ tiek arī nodota Latvijas radiostacijām.

Par iedvesmu dziesmai ņemta kāda sena indiāņu teika, kurā stāsts balstās vērtībās par labo un ļauno - kādi tie ir, kā satiekas un kā cīnās savā starpā. Šajā indiāņu teikā tie salīdzināti ar vilkiem (no kā arī cēlies dziesmas nosaukums).

Taču dziesmā ir arī paralēles (un saistīts) stāsts par cilvēku dabā un dabu cilvēkā - neviens no tiem nav pozicionēts kā pareizais, taču uzsvērts kontrasts starp pilsētu un mežu, ilgām un to, cik šis kontrasts ir bezgalīgi ilgs - kamēr vien pastāvēs cilvēks.

Videoklips sastāv no vairākiem maziem, bet tematiski saistītiem stāstiem - līdzīgi kā dziesmā, parādās stāsts par cilvēku dabā un dabu cilvēkā, atklājot iekšējo un ārējo pasauli. Un skatītājam ir iespēja izvēlēties - kas ir realitāte, un kas no tā ilgas vai iekšējās pasaules
atspulgs.

Vai tas ir dejotājs, kur deja - viena senākajām un brīvākajām mākslas formām - ir tik dzīva un patiesa, ka dejotāja iekšienē plosās viss brīvais un pirmatnējais, vai tas ir tieši otrādi - pirmatnējs cilvēks, kura sākotnējā deja cauri milzīgam laikam kļuvusi par smalku un
mūsdienīgu mākslas formu.

Videoklipa filmēšanā tika izmantotas ļoti dažādas un varbūt pat neparastas lokācijas, brīžiem tuvējo piekrastes mežu pārvēršot par milzīgu filmēsanas laukumu nakts vidū, bet brīžiem vienkāršu dzīvojamo istabu pārvēršot līdz nepazīšanai.

Filmēšana norisinājās vairākus mēnešus un vēlā rudenī tika paciests arī aukstums. Filmēšanā iesaistīts nenovērtējams komandas darbs un kā atzīst pašas meitenes, režisors Kaspars Bondars un operators Reinis Inkēns kopā spēj realizēt neiedomājamas idejas, padarot neiespējamo par iespējamu.

Liela daļa - sākot ar jebkuru mazāko tehnisko sīkumu, grimmu, puķu podu, tēju termosa un beidzot ar vērienīgu organizācijas darbu un
vairākām negulētām naktīm - ir balstīta lieliskas brīvprātīgas komandas darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!