Foto: Mikrofona Ieraksti
"Mikrofona ieraksti" ar Noras Bumbieres dziesmu izlasi uzsākuši jaunas CD sērijas "Leģendas" izdošanu, portālam "Delfi" pavēstīja "Mikrofona ierakstu" pārstāvji.

Nora Bumbiere - Vokalīze 'Lietus lāses' (R.Pauls)

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/NORABUMBIERE_VokalizeLietusLases.mp3';include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc";?>

Albumā iekļautas 17 nemirstīgas Raimonda Paula dziesmas, kuras dziedātāja izpilda gan kā solo māksliniece, gan duetā ar Viktoru Lapčenoku un Ojāru Grīnbergu. Visām dziesmām ir atbilstoši mūsdienu prasībām uzlabots skanējums. Eleganti noformētajā, mākslinieka Guntara Ošenieka veidotajā albuma bukletā atrodamas agrāk nepublicētas Noras fotogrāfijas no fonda arhīviem, kā arī izsmeļošs muzikoloģes Daigas Mazvērsītes, speciāli šim izdevumam rakstītais dziedātājas radošās biogrāfijas apraksts.

1. Viss nāk un aiziet tālumā
2. Par pēdējo lapu
3. Laternu stundā
4. Mēmā dziesma (Tava balss)
5. Rudacīte
6. Lūgums
7. Caur manu naivu sirdi
8. Rudenī vēlu, vēlu
9. Papu, saki mammai pats
10. Cik klusa nakts
11. Kāpēc?
12. Vēju stundā
13. Dūdieviņš
14. Ķiršu lietus
15. Atvadas vasarai
16. Vokalīze 'Lietus lāses'
Papildus
17. Es gribu dejot bugi (Roberta Lejasmeijera Remikss)

"Lai arī starp tiem vairākiem simtiem dziesmu, kas ierakstītas Noras Bumbieres spožās karjeras laikā, būs grūti atrast kādu sliktu, ir tomēr tādas, kuras mūs uzrunā vairāk un kuras ir kļuvušas par sava laika un latviešu estrādes mūzikas raksturojošiem lielumiem un etaloniem," raksta izdevēji. "Lielākā daļa ir atrodami jaunajā izdevumā. Daļa no albuma ienākumiem tiks ziedoti Noras Bumbieres fonda cēlajam mērķim savākt līdzekļus un uzstādīt pieminekli dziedātājai, kuras balss maģiskais siltums turpina mūs sildīt arī šodien."

Nora Bumbiere (1947 - 1994) plašākai auditorijai kļuva zināma 1960. gadu beigās, kad sāka sadarbību ar komponistu Raimondu Paulu. Savukārt 70. gados Nora Bumbiere kļuva par populārāko Latvijas dziedātāju, dziedot ansamblī "Modo", kā arī duetā ar Viktoru Lapčenoku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!