Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā publiskotas Eiropas nozīmīgākās popmūzikas balvas "BRIT Awards" nominācijas. Šī gada līderis ir jaunais dziesminieks Eds Šīrans, kurš ar četrām nominācijām pārspējis tādus britu mūzikas vaļus kā "Coldplay", Keita Buša vai Adele.

20 gadus vecais mūziķis uz prestižo "BRIT Awards" statueti pretendē uz labākā debitanta titulu, kā arī trijās galvenajās kategorijās - labākais dziedātājs, labākais singls ("A-Team") un labākais albums ("+").

Trijās kategorijās nominēta ir britu popzvaigzne Jessie J, kura arīdzan cīnīsies par labākās debijas godu, kā arī kategorijās labākā dziedātāja un labākais singls ("Price Tag").

Šobrīd populārākā britu dziedātāja Adele arīdzan uz "BRIT" balvu pretendē trijās galvenajās kategorijās – labākā dziedātāja, labākais singls ("Someone Like You") un labākais albums ("21"). Turklāt "BRIT Awards" organizatori jau izplatījuši paziņojumu, ka ceremonijā Adele pirmo reizi atkal dziedās kopš balss saišu operācijas pagājušā gada novembrī. Jau ziņots, ka pirms "BRIT Awards" gaidāmajā "Grammy" balvas ceremonijā Losandželosā Adele visticamāk uz skatuves nekāps.

'BRIT Awards' 2010


Nominācijā Labākais albums izvirzti arī "Coldplay" - "Mylo Xyloto", "Florence & The Machine" - "Ceremonials" un 2011. gada "Mercury" balvas laureātes PJ Harvey - "Let England Shake".

Savukārt uz labākās britu grupas godu pretendē "Arctic Monkeys", "Chase & Status", "Coldplay", "Elbow" un "Kasabian", bet starptautiskajā kategorijā "Fleet Foxes", "Foo Fighters", Jay Z/ Kanye West, Lady Antebellum un "Maroon 5".

Šī gada kritiķu balva tiks piešķirta jaunaji r'n'b dziedātāja Emelijai Sandē, bet balva par izcilu ieguldījumu britu mūzikā tiks piešķirta britpopa supergrupai "Blur".

"BRIT Awards" ceremonija notiek kopš 1977.gada un ir viens no nozīmīgākajiem notikumiem Eiropas un pasaules mūzikas dzīvē. Pirmajā "BRIT Awards" ceremonijā trīs balvas saņēma grupa "The Beatles", bet visu laiku rekordists ir Robijs Viljams, kurš kā solomākslinieks saņēmis 12 balvas, bet piecas kopā ar grupu "Take That".

2012. gada ceremonija notiks 21. februārī, Londonas "O2" arēnā.

"BRIT Awards" nominācijas:

Labākais dziedātājs:
Ed Sheeran
James Blake
James Morrison
Noel Gallagher's High Flying Birds
Professor Green

Labākā dziedātāja:
Adele
Florence & the Machine
Jessie J
Kate Bush
Laura Marling

Labākā debija:
Anna Calvi
Ed Sheeran
Emeli Sandé
Jessie J
The Vaccines

Labākā grupa:
Arctic Monkeys
Chase & Status
Coldplay
Elbow
Kasabian

Labākais singls:
Adele - Someone Like You
Ed Sheeran - The A Team
Example - Changed The Way You Kissed Me
Jessie J ft Bob - Price Tag
JLS ft Dev - She Makes Me Wanna
Military Wives/Gareth Malone - Wherever You Are
Olly Murs ft Rizzle Kicks - Heart Skips A Beat
One Direction - What Makes You Beautiful
Pixie Lott - All About Tonight
The Wanted - Glad You Came

Labākais albums:
Adele - 21
Coldplay - Mylo Xyloto
Ed Sheeran - +
Florence & The Machine - Ceremonials
PJ Harvey - Let England Shake

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!