Foto: AFP/Scanpix
Britu grupa "Coldplay" BBC 6 Music veiktā aptaujā atzīta par labāko aizvadītās vasaras festivālu hedlaineri jeb galveno mākslinieku, aiz sevis atstājot grupas "The National" un "Muse".

"Coldplay", kas šogad bija galvenie mākslinieki gan Glastonebrijas festivālā, gan "T In The Park", kā arī Polijas festivālā "Open'er" un daudzos citos, aptaujā saņēmuši 22% no visām balsīm.

Amerikāņu grupa "The National" palikusi otrajā vietā – par to balsojuši 14.2%, bet trešajā vietā ar 13.9% balsu ierindojas vairākkārt par pasaules labāko koncertgrupu atzītā "Muse"

Kā intervijā "BBC 6 Music" atzinis "Coldplay" bundzinieks Vils Čempions, uzstāšanās festivālos ļauj grupai iekarot plašu ļaužu masu sirdis, taču piebildis, ka bieži vien uz cilvēki uz koncertu nāk ar jau gatavu viedokli par grupu un nav nozīmes cik labi tiek spēlēts.

Šīs vasaras festivālos grupa "Coldplay" iepazīstināja ar sava topošā piektā albuma dziesmām un līdzās tādiem fanu iemīļotiem hītiem kā "Yellow" un "In My Place" skanēja arī daudzas iepriekš nedzirdētas dziesmas.

"Coldplay" jaunākais albums "Mylo Xyloto" klajā nāks šī gada 24. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!