Foto: LETA
Apkopojot Latvijas izpildītāju un producentu apvienības LaIPA datus, noskaidrotas piecas visspēlētākās dziesmas 2010. gadā Latvijā, portālu "Delfi" informē mūzikas kompānijas "Mikrofona ieraksti" pārstāvji.

TV programma

Titulam Gada radiohīts izvirzījušās Laura Reinika izpildītā 'Es skrienu', "Musiqq" hits 'Abrakadabra', liriskā Laura Reinika un Aishas izpildītā 'Pasakā', kā arī divas grupas "Kaža" izpildītas dziesmas – 'Tici vai nē' un 'Tiešs jautājums sev'. Uzvarētājs tiks paziņots 22. februārī Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas ceremonijā Nacionālajā teātrī un tiešraidē TV3.

Gada balvas koncertšovā tiks noteikti uzvarētāji arī pop, rock, akadēmiskās, instrumentālās, deju un bērnu mūzikas, kā arī citās nominācijās. Tiks apbalvots gada labākais videoklips, un radiostacijās visvairāk spēlētā dziesma jeb radiohits.

Šogad biļetes publiskā tirdzniecībā uz sarīkojumu nav iegādājamas, tāpēc visi latviešu mūzikas mīļotāji un citi interesenti plkst. 21.00 aicināti skatīties tiešraidi TV3. Kā ziņots, programma solās būt īpaši krāšņa – no pasaulē atzītiem akadēmiskās mūzikas pārstāvjiem, līdz tautas mīluļiem, gada spilgtākajiem debitantiem un skaļākajiem hitiem. Uzstāsies Vestards Šimkus, Mārtiņš Brauns un Niks Matvejevs, "bet bet" un "Turaidas roze", kā arī Lauris Reiniks, "Musiqq", Nikolajs Puzikovs, Aija Andrejeva un daudzi citi.

20. feburārī noslēdzies arī "Alfas" organizētais tautas balsojums par gada labāko dziesmu. Rezultāti tiks paziņoti ceremonijā un tautas iemīļotākais mākslinieks saņems arī balvu - t/p "Alfa" dāvanu karti 500 latu vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!