Foto: AFP/Scanpix
"UK Festival Awards" pasākumā Londonas Roundhouse, 15. novembrī noskaidroti aizvadītās vasaras labākie mūzikas festivāli Lielbritānijā.

Par labāko lielo festivālu atzīts leģendām apvītais Glastonberijas festivāls, "Soniphere" festivāls apbalvots par vislabāko mākslinieku sarakstu, bet vasaras sezonas pēdējais festivāls "Bestival", kas notiek jau septembra vidū, kronēts kā fanu iecienītākais festivāls.

"End Of The Road Festival" saņēmis balvu kā labākais mazais festivāls, bet "Secret Garden Party" kā labākais vidēja izmēra festivāls.

Kategorijā Labākais ārvalstu festivāls apbalvots Horvātijā notiekošais "Outlook". Atgādinām, ka šajā kategorijā uz balvu savulaik pretendējuši arī Latvijas festivāli "Positivus" un "Baltic Beach Party".

Tāpat par saviem vasaras priekšnesumiem apbalvoti vairāki mūziķi. Par debiju britu festivālos pie balvas ticis Ed Šīrens, bet par labāko festivālu galveno mākslinieku atzīts Paolo Nutini un viņa uzstāšanās "Latitude" festivālā. Par vasaras festivālu himnu kronēta "Chase & Status" dziesma "Blind Faith".

Tāpat līdzās citām kategorijām noskaidrots, kurā britu festivālā aizvadītajā sezonā bijušas vissakoptākās un ērtākās labierīcības. Šoreiz kategorijā "Best Toilets" uzvarējis "Y-Not Festival".

"UK Festival Awards" uzvarētāji:

Best New Festival
Wilderness

Best Metropolitan Festival
Tramlines

Best Dance Event
Creamfields

Best Overseas Festival
Outlook (Croatia)

Best Family Festival
Beautiful Days

Best Breakthrough Artist
Ed Sheeran

Line-Up Of The Year
Sonisphere

Headline Performance Of The Summer
Paolo Nutini - Latitude

Anthem Of The Summer
Chase & Status – Blind Faith

Best Small Festival
End Of The Road

Best Medium-Sized Festival
Secret Garden Party

Best Major Festival
Glastonbury

Fans' Favourite Festival
Bestival

Best Toilets
Y-Not Festival

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!