Kliedzošā folka dziesminieks Imants Daksis publicējis jaunu dziesmu un video "Domas, kas nogalina" .

Kā vēsta pats mūziķis, šis video viņam atsauc atmiņā laiku, kad viņš un viņa draugi sāka muzicēt un spēlēt pirmos koncertus.

"Tas bija 2000. gadu pats sākums. Jauns laikmets. Gaisā bija jaušama post 90. gadu atmosfēra, bet reizē mūsu jaunība, svaigums un naivums piešķīra mums tādu "draivu", kas raksturīgs tikai katra kaut cik nozīmīga cikla pašā sākumā," raksta Daksis.

Dziesmas vārdu un mūzikas autors ir Imants Daksis Videoklips filmēts 2021. gada sākumā. Klipa autori - kamera, režija, montāža - duets SMOSSO.

Pēc ilgāka pārtraukuma gaidāms arī šogad vienīgais Imanta Dakša solo koncerts, kas notiks 21. decembra vakarā kultūras telpā "M/Darbnīca", Aristida Briāna iela 9.

Imants Daksis ir mūzikas un vārdu autors vairāk nekā 400 dziesmām latviešu valodā, kā arī vairākiem desmitiem dziesmu krievu un angļu valodā. Kopš 2004. gada mūziķis uzstājas kā solo mākslinieks un ir izdevis septiņus albumus un daudzus neatkarīgi veidotus ierakstus. Pēdējais Imanta Dakša albums "Ilgais ceļš kapos" tika nominēts Latvijas mūzikas gada balvai "Zelta mikrofons 2021".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!