Foto: Publicitātes foto
11.novembrī koncertzālē “Palladium” savas Eiropas koncertturnejas ietvaros uzstāsies alternatīvās rokmūzikas grupa no Skotijas "Biffy Clyro", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Pagājušā gadsimta deviņdesmito gadu vidū grupu nodibināja trīs jaunieši – vokālists un ģitārists Saimons Nīls (Simon Neil), basģitārists Džeimss Džonstons (James Johnston) un viņa dvīņubrālis bundzinieks Bens Džonstons (Ben Johnston).

Par "Biffy Clyro" vizītkarti kļuvusi ļoti liela kompozīciju skaņas un ritma amplitūda. No klusām, pat čukstošām ģitārām, pēkšņi kāpinājumi pārtop spēcīgos skaņu un trokšņu viļņos, ko papildina grandiozas bungu iespēles. Tai pat laikā tiek saglabāts noteikts melodijas vijums. Tieši tāpēc viņu dzīvās uzstāšanās tiek īpaši gaidītas. Šajos puišos mītošā degsme un pašatdeve tiek atzinīgo novērtēta gan klubos, gan stadionos, vēsta koncerta organizatori.

Savas karjeras laikā "Biffy Clyro" izdevuši sešus albumus, no kuriem pats jaunākais, "Opposites", laists klajā ziemā.

Pēc pirmo trīs albumu izdošanas tieši ceturtais – "Puzzle" – 2007.gadā palīdzēja "Biffy Clyro" iegūt plašāku atzinību.

2011. gadā "Biffy Clyro" tika nominēta "Brit Award", bet šogad viņi saņēma "NME Awards" balvu kā labākā britu grupa.

Savas karjeras laikā grupa iesildījusi tādus grandus kā "Muse", "The Who", "Red Hot Chilli Peppers" un "The Rolling Stones". Tagad viņi jau ir vieni no galvenajiem viesiem pazīstamajos Rīdingas un Līdsas festivālos.

“Liekas, ka cilvēki, kas mūs kādreiz ir dzirdējuši, iemīl mūsu mūziku. Un tieši tas ir pats svarīgākais. Pasaule vēl ir pilna tādu, kas iespējams jutīs to pašu. Bet mūsu vienīgais īstais mērķis ir būt pašiem sev par mīļāko grupu, un, man liekas, ka mums tas izdodas,” teicis grupas vokālists Saimons Nīls.

Biļetes par 18 latiem būs iespējams iegādāties no trešdienas, 24.jūlija plkst. 10 “Bilešu serviss” tīklā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!