Foto: Publicitātes attēls

Šā gada 24. novembrī plkst. 19.00 koncertzālē "Palladium", izskanēs vokālista Ralfa Eilanda un Latvijas Radio bigbenda kopīgi izlolotā koncertprogramma "Cits Pauls", kas godina maestro Raimonda Paula 80. jubileju un muzikālo daiļradi.

Programma "Cits Pauls", kas kā īpašs projekts daļēji bija dzirdama arī festivālā "Positivus", daudz plašākā repertuārā kopā ar Latvijas Radio bigbendu un lieliskajām trio "Limonāde" vokālistēm būs dzirdama 24. novembrī koncertzālē "Palladium". Savā 23. dzimšanas dienā Ralfs Eilands klausītājiem dāvinās maestro skaņdarbus jaunos, oriģinālos Latvijas Radio bigbenda mūziķu džeza un fanka aranžējumos, izpildīs savu orģinālmūziku, kā arī fanka un soula mūzikas korifeju kompozīcijas.

"Positivus festivālā atsaucība no publikas bija tik liela, ka pēc koncerta sakāpināto emociju rezultātā skatītājiem teicu – mēs šo dienu nekad neaizmirsīsim. Tagad kāds laiciņš ir pagājis, un gan man, gan bigbendam, gan arī klausītājiem un skatītājiem koncerts tiešām vēl ir palicis spilgtā atmiņā. Vēlamies šo notikumu ar publiku izdzīvot vēlreiz, tādēļ ar nepacietību gaidām, kad vērsim koncertzāles "Palladium" durvis savam iznācienam. Tas būs līdzi dziedams, dejojams un – ja vēlas – sēžams koncerts," saka Eilands.

Kļūstot vecākam, jaunais mūziķis arvien vairāk novērtē mūzikas leģendu veikumus un vēstījumus – viņa muzikālo interešu loks ir tikai paplašinājies, tostarp – apbrīna pret džezu, kas arī likusi vairāk pievērsties bigbendu mūzikai, tā dzimstot idejai par projektu "Cits Pauls".

Arī pats maestro Raimonds Pauls novērtējis šo projektu, sakot, ka intuīcija viņu nav pievīlusi un Latvijas Radio bigbends kopā ar jauno vokālistu Ralfu Eilandu radījuši izcilu programmu, nezaudējot skaņdarbu oriģinālu ideju un melodiju, bet gan tos pamatīgi atsvaidzinājuši.

Ralfs Eilands šogad iestudējis arī programmu kopā ar atraktīvo Liepājas Melngaiļskolas bigbendu, pievēršoties populāru multfilmu dziesmām. Fila Kolinsa, Luija Ārmstronga, Eltona Džona un citu mūziķu hitus no tādām multfilmām kā "Mazā Nāriņa", "Karalis Lauva", "Tarzāns", "Šreks" un citām būs iespēja dzirdēt 16. oktobrī Vidzemes koncertzālē Cēsīs, kā arī 27. novembrī Rēzeknē, koncertzālē "Gors".

Latvijas Radio bigbends savu 50. dibināšanas gadadienu atzīmē arī jubilejas koncertā, kas norisināsies šī gada 4. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā. Biļetes uz koncertu jau pieejamas "Biļešu Paradīze" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!