Foto: Publicitātes foto

Latviešu turbofolka ansamblis "Oranžās brīvdienas" piektdien, 23. augustā Esplanādē Rīgā prezentēs koncertfilmu "Pa kājām".


Filmu veidojuši neatkarīgās video studijas "Komūna 7" videomākslinieki Rihards Gēcis un Māris Mīlgrāvis. Ar "Oranžās brīvdienas" mūziķiem sadarbība aizsākta jau veidojot videoinstalācijas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijai. Tūlīt pēc tam arī dzimusi ideja par kopīgas filmas uzņemšanu, kur par pamatu ņemts ansambļa 13 gadu jubilejas pasākums "Pa kājām" ("Rīga – Liepāja – Rīga").

"Tā nav kārtējā filma, kas aprobežojas tikai ar grupas koncertu, bet gan vairāk dokumentāls vērojums un liecība par šī brīža Latvijas pagrīdes mūzikas skatuvi caur "Oranžo brīvdienu" redzespunktu. Tas ir pats koncerts, ceļš līdz koncertam, tas, kā cilvēki šodien atpūšas un nedaudz arī daži inscenējumi," stāsta viens no filmas autoriem Gēcis.

Arī paši mūziķi ir gandarīti, ka izdevies īstenot ko tādu. "Paši esam veidojuši salīdzinoši daudz video par sevi. Noteikti būs interesanti redzēt, kā tas viss izskatās no pavisam citu un ar grupu nesaistītu cilvēku skatpunkta. Vēl filmu redzējuši neesam un ar nepacietību gaidām pirmizrādi. Atstājām visu autoru ziņā un tapšanas procesā, neskaitot galvenās idejas apjausmu, neesam jaukušies,"  saka "Oranžo brīvdienu" līderis Ints Ķergalvis.

Filmas prezentācija kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 notiks piektdien plkst. 22.00, uzreiz pēc "Oranžo brīvdienu" koncerta, kas sāksies ap 21.00. Turklāt vienlaicīgi filma būšot skatāma uz vairākiem Esplanādes 2014 lielajiem ekrāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!