Foto: F64
Sagaidot Otro adventi, svētku noskaņu mājās palīdzēs radīt dažādi tiešsaistes koncerti no kultūras centriem un dievnamiem, kā arī attālinātās svētku darbnīcas.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā koncertā "Miers zemi klāj…" kopā ar instrumentālistiem Ilzi Grunti, Ievu Nīmani un Jāni Pelši dziedās solisti Evita Zālīte-Grosa un Jānis Kurševs. Koncertu tiešsaistē bez maksas varēs skatīties 6. decembrī pulksten 19 tiešraidē Rīgas Sv. Pētera baznīcas "Facebook" lapā.

Otrās adventes koncerts skanēs arī no Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcas, kur 6. decembrī pulksten 17 uzstāsies Raimonds Melderis (baroka vijole), Zane Grosa (baroka vijole), Zane Dziesma (baroka alts), Ainārs Paukšēns (viola da gamba), Jurģis Klotiņš (kontrabass), Vairis Nartišs (sakbuts), Kaspars Majors (sakbuts), Artūrs Bērziņš (sakbuts), Ieva Nīmane (kornete), Mikus Bāliņš (perkusijas), Pēteris Vaickovskis (ērģeļpozitīvs).Koncerta straumēšana – "Musica Humana" "Facebook" lapā.

Ierakstā no Rīgas Vecās Sv. Ģertrūdes baznīcas būs skatāma koncertprogramma "Nav naktī izdzisusi saule", ko veidojusi vokālā grupa "Putni" Antras Dreģes vadībā, ērģelnieks Aigars Reinis un čellists Valters Pūce. Koncerta ieraksta straumēšana – Vokālās grupas "Putni" "Facebook" lapā.

Interesentiem būs iespēja vērot koncerta ierakstu "Saliete, Čudars un Bahs" no VEF Kultūras pils. Koncerts būs skatāms VEF kultūras pils tīmekļa vietnē un "Youtube" kontā.

Kultūras centrs "Mazā ģilde" Otrajā adventē piedāvās koncertu "Mēness atspulgi" ar solistes Aijas Vītoliņas, mūziķu Romāna Vendiņa un Jāņa Stafecka piedalīšanos. Koncertu tiešsaistē varēs skatīties "Mazās ģildes" mājaslapā un "Facebook" kontā.

Savukārt kultūras centrs "Imanta" no 6. decembra piedāvā vērot un iesaistīties virtuālā svētku darbnīcā, kur video formātā iedzīvotājus rosinās radīt svētkus katram savās mājās. Video galvenie varoņi ir dažādu kultūras centra "Imanta" kolektīvu vadītāji – Ieva Sutugova, Ieva Šablovska, Ramants Jansons, Linda Plostniece un Ārijs Šķepasts, kuri dalīsies ar savām svētku tradīcijām un piedāvās idejas, kā vienkāršos veidos radīt svētkus sev un tuvākajiem.

Ja koncertus var baudīt attālināti tiešsaistēs, tad izstādes ir iespēja apmeklēt klātienē. Svētku sajūtas raisīs izstādē "Ziemassvētki" eksponētās egles, kas būs apskatāmas no 12. decembra Rīgas Jūgendstila muzejā, rotājumus eglēm veidojušas mākslinieces Jana Kopeikina, Olga Novikova un Elita Šmēdiņa. Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī-muzejā no 9. decembra tiks eksponēta mākslinieces Anitas Paegles Rīgai veltīta darbu izstāde "Ziema Ziedoņdārzā".

Svētku gaidīšanas noskaņa pilsētā būs jūtama ne tikai adventes svētdienās, bet arī darba dienās. 9. decembrī kultūras centra "Ritums" podkāstu "Vakarēšana" ciklā par citu tautu lietišķās mākslas iepazīšanu un tradīcijām stāstīs lietišķās mākslas studijas "Rota" vadītāja Aija Krūmiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!