Foto: Publicitātes foto

Jēkabpilī, uz Krustpils saliņas 12. un 13. augustā jau otro reizi notiks Starptautiskas mūzikas festivāls "Jēkabpils blūza dienas". Kā vēsta organizatori, tie būs divi skaisti muzikāli vakari, kuros izskanēs blūza un roka klasika, kā arī mūsdienu jaunrade žanra ietvaros.

Festivālā uzstāsies dažādu žanru pārstāvji no Latvijas, kā arī īpašie viesi no Lietuvas, Itālijas un Skandināvijas. Saulrieta koncertā būs dzirdamas labākās "blues", "soul", "rockabilly" un "R&B" kompozīcijas profesionālu mūziķu izpildījumā.

Viens no māksliniekiem, kas uzstāsies festivālā - Entonijs Baso (Anthony Basso) - uz skatuves kāps kopā ar grupas "Latvian Blues Band" mūziķiem. Ģitārists, dziedātājs un dziesmu autors dzimis 1989. gadā Itālijā un reprezentē vienu no interesantākajiem talantiem uz starptautiskās blūzroka muzikālās skatuves mūsdienās.

"Kad "Rolling Stones" tiekas ar "ZZ Top", kad Otiss Redings saspēlējas ar Brūsu Springstīnu, Bobs Segers satiek Džimiju Hendriksu un Nīlu Jangu," tā varētu raksturot Entoniju, kurš ir izstrādājis savu atpazīstamo skaņu, kas ir spēcīga blūzroka, funk, soul un kantrī mūzikas sintēze, vēsta festivāla rīkotāji.

Festivāla programmu bagātinās blūza klasika "Big Al & The Jokers" izpildījumā, līdz jaudīgajam rockabilly "Eddie Dove Band" skanējumā.

Sestdienas vakarā ar īpašu programmu, kas veidota "Jēkabpils Blūza dienām", uz skatuves kāps Aija Andrejeva kopā ar grupu "Very Cool People" un izpildīs programmu "Vibes of Voodstock", kurā būs dzirdamas Dženisas Džoplinas, Džimija Hendriksa, Aretas Frenklinas un citu pasaulslavenu mūziķu kompozīcijas.

Festivāls notiks gleznainā vietā pie Daugavas - Krustpils saliņas zaļajā zonā Pasākumam izvēlēts brīvs formāts, lai klausīšanās būtu maksimāli komfortabla. Uz "Jēkabpils Blūza dienām" apmeklētāji aicināti ierasties ar saviem saliekamajiem krēsliem vai plediem/sedziņām. Organizatori norāda, ka pasākuma vietā aizliegts ienest ēdienu un dzērienus, jo to iegāde būs iespējama āra kafejnīcās pasākuma norises vietā.

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!