Foto: Publicitātes foto

Koncertzāles "Palladium" gada jubilejā Rīgā, 16. septembrī uzstāsies grupa "Scissor Sisters".

Grupa Rīgā ieradīsies jaunākā albuma "Magic Hour" popularizēšanas turnejas ietvaros. Biļetes no ceturtdienas, 21.jūnija, pieejamas "Biļešu seviss" kasēs, biļešu cena - 19 lati.

Kā vēsta Latvijas koncerta organizatori, savas karjeras laikā "Scissor Sisters" ir sadarbojušies ar vairākiem pasaulslaveniem mūziķiem, ieskaitot U2, Kailiju Minogu, "Depeche Mode", kā arī "Duran Duran", kurus grupa dēvē par nozīmīgiem iedvesmes avotiem. 2011.gadā "Scissor Sisters" iesildīja vairākus Lady Gaga) "Monstru Balles" turnejas koncertus. Grupu ar Latviju saista īpašas attiecības, jo šeit savulaik dzimis grupas basģitārista vecvectēvs.

"Scissor Sisters" jaunākais albums "Magic Hour" (2012) ir izteikti rotaļīgs un eksperimentāls - albuma tapšanā grupa sadarbojās ar Diplo, Kelvinu Harisu (Calvin Harris), kā arī Ferelu Viljamsu (Pharrell Williams).

Lai arī dibināti ASV, "Scissor Sisters" savu popularitāti ieguvuši tieši Eiropā un īpaši Lielbritānijā, kur grupas debijas albuma "Scissor Sisters" singli ierindojās mūzikas topu pirmajās vietās. Grupas otrā albuma "Ta–Dah" singls "I Don't Feel Like Dancing", kurš tapis sadarbībā ar Eltonu Džonu, nopelnīja māksliniekiem trīs prestižās "Brit Awards" balvas: kā labākajai starptautiskajai grupai, labākajai starptautiskajai debijai un starptautiskajam albumam.

"Scissor Sisters" apvieno glam un pop-roku, kā arī disko un eletronisko mūziku ar spilgtām un atraktīvām skatuves performancēm. Mākslinieki ir atklāti izaicinoši un provokatīvi, izstarojot pašpārliecinātību un taustāmu apņēmību radīt mūziku, kas atspoguļo viņu iekšējo izjūtu pasauli.

Atgādinām, ka "Scisor Sisters" Latvijā iepriekš viesojusies 2010. gadā, festivālā "Positivus".

Koncertzāli "Palladium" bijušā kinoteātra "Palladium" telpās, Marijas ielā 21, atklāja 2011. gada 30. septembrī ar britu mūziķa Džeimsa Blānta koncertu. Līdz šim "Palladium" koncertējuši mūziķi un grupas "Kaiser Chiefs", Anna Kalvi, Zola Jesus, "Austra", Linda Leen, "Iļģi" un daudzi citi.

FOTO: 'Scissor Sisters' 'Positivus' festivālā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!