Foto: Publicitātes foto

Šā gada 23. augustā Lucavsalā atdzims grupas "Skyforger" metālopera "Kurbads. Ķēves dēls". Uzvedums būs Baltijas ceļa 30. gadadienas kulminācija un pasākumā gaidāma arī Lietuvas un Igaunijas grupu uzstāšanās, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Vērienīgais uzvedums ir pasakas par varonīgo Kurbadu mūsu gadsimta interpretācija. Tas vienīgo izrādi piedzīvoja Limbažos 2017. gada vasarā un kļuva par vienu no spilgtākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, saņemot gan skatītāju, gan profesionāļu atzinību.

Izrāde sāksies pulksten 22.00, bet ieeja teritorijā jau no pulksten 18.00. Pirms metāloperas izrādes, pulksten 19.30 vakarā, uz skatuves kāps Igaunijas grupa "Riffarrica" un pulksten 20.45 vakarā klausītājus priecēs Lietuvas grupa "Lietis Band".

Atjaunotais uzvedums "Kurbads. Ķēves dēls" skatītājus pārsteigs ar vairākiem būtiskiem papildinājumiem. Gaidāmi divu jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumi, papildu specefekti, gaisa deja, kā arī vairākas izmaiņas stāstā.

Metāloperas režisore Inga Tropa stāsta: "Kurbads sevī iemieso pašaizlīdzību, cīņu augstāku mērķu vārdā un izaugsmi. Tā vēstījums sakrīt ar mūsu varonību, kādu spējām parādīt Baltijas ceļā pirms 30 gadiem, stāvot sadevušies rokās. Man ir neizsakāms prieks, ka ir radusies iespēja uzvedumu atkārtot un es ceru, ka tas iedos skatītājiem to enerģiju un spēku, kas ļaus mums sajust, cik vienoti un stipri varam būt."

Radošajā komandā darbojās arī scenogrāfs Uģis Bērziņš, mūzikas autori – grupas "Skyforger" dalībnieki, horeogrāfi Liene Stepena, Guntis Spridzāns, Liene Grava, kostīmu mākslinieks Kristians Aglonietis. Lomās: Teicēja – Zane Jančevska, Kurbads – Ģirts Bisenieks, Čūska Ragana – Liene Stepena. Dejotāji: Ivars Broničs, Gints Dancītis, Liene Grava, Jūlija Kobceva, Aldis Liepiņš, Artūrs Nīgalis, Rūta Pūce, Reinis Rešetins, Asnate Rikse, Maija Sukute.

Pasākumā ieeja bez maksas.

Baltijas ceļa trīsdesmitgadei veltītie pasākumi ir iekļauti Latvijas valsts simtagdes svinību programmā. Plašāka informācija – šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!