"Delfi" sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni "LMT Straume" aicināja sestdien, 29. oktobrī, no plkst. 18.00 tiešraidē noskatīties pasaules mūzikas festivāla "Porta" atklāšanas koncertu mūzikas namā "Daile".

Pasaules mūzikas festivāls "Porta" ir dažādu kultūru, pieredžu un laikmetu kopums, kurā klausītājiem ir iespēja izbaudīt latvisko skanējumu mijiedarbībā ar afrikāņu, grieķu, armēņu un brazīliešu melodijām.

Tiešraidē no jau sešpadsmitā festivāla "Porta" atklāšanas vakara būs klausāmas Ņujorkas grupas "Banda Magda" dzīvespriecīgajās kompozīcijas, kurās samba mijas ar franču šansonu, un džeza improvizācijās Latīņamerikas ritmi satiekas ar grieķu tautas melodijām. Klausītājus priecēs arī ietekmīgās mūzikas balvas "Grammy" ieguvējs - armēņu izcelsmes amerikāņu mūziķis, dziedātājs, dziesmu autors, producents un multiinstrumentālists Arto Tunčbojadžans, kurš prot izvilināt skaņas no visa, sākot ar tukšu pudeli, beidzot ar ūdens spaini.

Latviju festivālā pārstāvēs latviešu etnodžeza grupa "Bur mani", ko veido profesionāli džeza mūziķi un draugi – Elza Rozentāle (balss), Kaspars Kurdeko (perkusijas, bungas), Toms Poišs (kontrabass) un Kaspars Vizulis (ģitāra), prezentējot mākslinieku jauno koncertprogrammu.

Festivāla "Porta" tiešraides programma:

18.00 - Elza Rozentāle (Latvija)
18.30 - Arto Tunčbojadžans (Armēnija/ASV)
20.00 - Banda Magda (ASV).

Pasaules mūzikas festivāls "Porta" tiešraidē skatāms arī mobilajā televīzijā LMT Straume – lietotnē un internetā. Tiešraides skatītāji un mūzikas baudītāji aicināti piedalīties Twitter sarunā par koncertu, lietojot tēmturi #LMTstraume.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!