Foto: Aigars Hibneris
Pēc divu gadu pārtraukuma Saldū, Kalnsētas parkā šovasar, 22. un 23. jūlijā, notiks festivāls "Saldus Saule".

Kā "Delfi" informē festivāla rīkotāji, arī šogad uz skatuves kāps gan leģendāras un visiem zināmas pašmāju zvaigznes, gan arī nesen iepazīti jaunie mākslinieki.

Šogad festivālā uzstāsies "Dzelzs vilks", "Citi zēni", Ivo Fomins, "Inokentijs Mārpls", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Dzeltenie oastnieki", "Sudden Lights", Luijs Fonteins, "Bloody Heels", "Indygo", "Colt", "DivDiv", "Rusted Wheel", "Linga&Frišs", "Opus Pro", Johnny Salamander un citi mākslinieki. Pilna festivāla programma tiks izziņota tuvākajā laikā.

"Tāpat kā iepriekšējos festivālos "Saldus Saule", no piekdienas pievakares līdz svētdienas pusdienlaikam pļavā pie upītes būs pieejama festivāla telšu pilsētiņa, notiks atrakcijas, būs festivāla gadatirgus, ēdieni un dzērieni, bet visam pāri – daudz labas mūzikas un festivālam "Saldus Saule" raksturīgā īpaši siltā kopābūšanas un dzīves svinēšanas atmosfēra," raksta festivāla producents Uldis Akselrods.

Piektdien, 22. jūlijā festivāla vārti vērsies pulksten 17, pirmie mākslinieki uz skatuves kāps pulksten 18, bet pasākums notiks līdz pulksten 4.00.

Gan piektdienas vakarā, gan sestdien no pulksten 10 pļavā darbosies festivāla gadatirgus; sestdien pulksten 12 sāksies bērnu koncerts "Saldus saulīte", kuru visi ir aicināti apmeklēt bez maksas, savukārt festivāla vakara daļa sāksies pulksten 16.

Atgādinām, ka pirmais festivāls "Saldus Saule" notika 1987. gadā ar mērķi godināt leģendārā mūziķa Ērika Ķiģeļa piemiņu, un ir senākais no joprojām notiekošajiem vasaras rokfestivāliem.

Iepriekšējais, 2019. gadā notikušais, festivāls pulcēja īpaši lielu apmeklētāju skaitu, norāda Akselrods. Visas 2020. un 2021. gadā uz festivālu iegādātās biļetes ir derīgas šī gada festivāla apmeklēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!