Foto: F64
Portāla "Delfi" arhīvs liecina, ka iepriekšējos trīs gados visvairāk - četras Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas tikušas grupai "Prāta Vētra", turklāt visas četras balvas grupa saņēma ceremonijā, kurā tika sumināti ierakstu sasniegumi 2008. gadā.

Foto galerija: 2009

Foto galerija: 2008

Foto galerija: 2007

"Prāta Vētras" sniegums "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2008" tika atzīts par labāko kategorijās "Labākais popmūzikas albums", "Labākais videoklips", "Labākais koncertieraksts" un "Labākā dziesma". Turklāt grupas "Prāta Vētra" dziesma 'Ja tikai uz mani tu paskatītos' izpelnījās balvu arī kā uzvarētāja tirdzniecības parka "Alfa" gada dziesmas balsojumā.

Pie trīs balvām iepriekšējos trīs gados ir tikuši vairāki mūziķi.

2008. gadā grupa "Dzelzs Vilks" saņēma balvu kategorijā "Labākais tautas mūzikas albums" par "Uijā uijā nikni vilki", bet divas balvas izpelnījās "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2007" pasniegšanas ceremonijā (dziesma 'Balerīna' tika atzīta par 2007.gada labāko roka dziesmu, bet grupas albums "Sārtā rītausma" ieguva labākā roka albuma titulu).

Pie trijām balvām "Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas 2007" ceremonijā tika Artis Gāga (divas balvas saņēma Arta Gāgas albums "Muzikālās impresijas: zīmējumi debesīs", trešo balvu mūziķis ieguva kopā ar Sergeju Jēgeru par albumu "Duende").

Savukārt pa divām trofejām iepriekšējo trīs gadu laikā vienā ceremonijā saņēmuši Jānis Stībelis, "Satellites LV", "Instrumenti" un "Otra puse".

Jānis Stībelis 2007. gadā par albumu "Glāze piena" un tā tituldziesmu ieguva balvas attiecīgi "Labākā pop albuma" un "Labākās popdziesmas" kategorijās.

"Mūzikas ierakstu gada balvas 2009" ceremonijā pa divām balvām saņēma grupa "Satellites LV", "Instrumenti" un "Otra puse".

"Satellites LV" ieraksts "Vadu" tika atzīts par labāko roka albumu, bet kategorijā "Labākais video klips" uzvarēja "Satellites LV" dziesmas 'Pirmais' videoversija.

Savukārt par "Labāko dziesmu" 2009. gadā tika atzīts "Instrumentu" singls 'Apēst Tevi'. "Instrumenti" triumfēja arī kategorijā "Gada debija" par EP "Pandemiya" + 'Apēst Tevi'.

Par "Labāko radio hītu" ceremonijā tika atzīta "Otras puses" dziesma 'Nakts vai rīts'. "Otra puse" triumfēja arī kategorijā "Labākais Pop albums", saņemot balvu par ierakstu "Nakts vai rīts".

Kuri saņems balvas par 2010. gadu, uzzināsim jau 22. februāra vakarā. Balvai nominētos skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!