Foto: Publicitātes foto
Klausītāju vērtējumam digitālajās platformās tiek nodots Jāņa Ivuškāna un Liepāja Music Orchestra pirmais albums - svīta "A.S.N.S.".

Akadēmiskās mūzikas un džeza mūzikai raksturīgo elementu caurvītā svīta "A.S.N.S." ir trompetista, aranžētāja un komponista Jāņa Ivuškāna jaundarbs. Tā ieraksta tapšanā piedalījies nesen izveidotais kolektīvs Liepāja Music Orchestra (LMO), kas mūzikas autora ieceres atdzīvinājis tembrāli nepierastā, taču klausītājam ieintriģējošā skanējumā, vēsta izdevēji.

"Tevi pārsteidz nesagatavotu. Tavs prāts ir pārņemts. Emocijas pārkāpinātas laužas. Tu piesēdies pie instrumenta un ļaujies. Ļaujies un pieglabā daļu partitūras rindās," tā par "A.S.N.S." radīšanu stāsta komponists. "Svīta tapusi neordināram sastāvam. Šie instrumentu tembri pie manis atnāca paši. Bija skaidrs, ka rakstīšu pilnajai ritma grupai, bet pūtēju kolorītie tembri, daudz un dažādas perkusijas, elektronika – tas viss palēnām uzslāņojās svītas partitūras un ieraksta tapšanas gaitā."

Jaundarbs tapis, pateicoties AKKA/LAA stipendijai, bet ieraksts veikts ar VKKF atbalstu. Vienlaikus svītas autors pateicas par atbalstu arī albuma tapšanā iesaistītajām personām: "Paldies jāsaka lieliskajai komandai un maniem fantastiskajiem mūziķiem, kas ar savām skaņām un profesionālajām prasmēm ir spējuši iznest manas emocijas un visu citu, kas caustrāvo šo mūziku".

Četru daļu – "Apmātība", "Savāds sākums", "Nekā jau nepietrūkst", "Saprast ļaut" - apjomīgā kompozīcija klausītājiem ir pieejama populārākajās straumēšanas platformās. Savukārt jau gada otrajā pusē ir gaidāma svītas "A.S.N.S" izdošana vinila platē, kas tiks papildināta ar prezentācijas pasākumu un LMO uzstāšanos, pirmatskaņojot skaņdarbu plašākai publikai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!