Foto: Publictātes foto
Koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga" 11. maijā plkst. 18.00 ar saviem klausītājiem tiksies Fēru salu dziedātāja Eivora (Eivør). Sarunai pievienosies arī latviešu koklētāja Laima Jansone. Pasākums notiks dienu pirms mūziķes koncerta Rīgā, mūzikas namā "Daile", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji no pasaules mūzikas festivāla "Porta".

Pasākums notiks angļu valodā. Ieeja bez maksas.

Jau ziņots, ka Eivora Rīgā uzstāsies 12. maijā. Koncerts notiks mūzikas namā "Daile".

Fēru salu dziedātājas plašo un daudzveidīgo balsi pasaules mūzikas žanra cienītāji klātienē baudīja jau 2014. gada Pasaules mūzikas festivāla "Porta" rudens koncertā, bet plašāka Latvijas publika to iepazina Latvijas Televīzijas muzikāli dokumentālajā stāstā "SkaņuSaite".

Abu saruna maģiskākajā no valodām – mūzikā – turpinās, un šoreiz skatītājiem ir dota īpaša iespēja tajā piedalīties nepastarpināti.

Raidījumā Laima Jansone uzsvēra, ka, viņasprāt, viena no skaistākajām Eivoras personības pusēm ir prasme uzstāties ne tikai skatītāju tūkstošiem, bet arī mājīgā un siltā mājas koncertā. Tieši tādu gaisotni abas centīsies radīt tikšanās laikā Koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga" vakarā pirms lielā Eivoras koncerta mūzikas namā "Daile".

"Daloties savas pieredzes stāstos un meklējumos, sarunā ar skatītājiem un kopīgā muzicēšanā varbūt izdosies notvert to neierobežotas brīvības sajūtu, kuru Laima sajuta, ciemojoties pie Eivoras Fēru salās. Un Eivoras tālo Fēru salu muzikālajā stāstā, kurā vienmēr klātesošs ir šūpojošais jūras ritms, savu vietu varbūt būs atradis arī Laimas iemācītais mūsu pašu "Jūriņ prasa smalku tīklu", raksta koncerta rīkotāji.

Lai kur ceļš vestu Eivoru, kura šobrīd aktīvi koncertē ar abu pagājšgad izdoto albumu – "Tilti" ("Bridges") angliski un "Plīvurs" ("Slør") fēriešu valodā – dziesmām, slavenākās Fēru salu mūziķes vārds vienmēr būs sinonīms viņas dzimto vietu. Jau 2004. gadā, toreiz tikai 20 gadu vecumā, Eivora tika izraudzīta par Fēru salu Goda pilsoni. Tobrīd viņas kontā jau bija trīs albumi un tādas balvas kā "Gada labākā dziedātāja" un "Gada labākā izpildītāja" Islandē, kur viņa studēja. Kopš tā laika dziedātāja iemantojusi slavu un sadarbojusies ar daudziem vadošajiem mūziķiem Ziemeļvalstīs. Ieguvusi izglītību klasiskajā mūzikā, Eivora dzied kopā arī ar Fēru salu simfonisko orķestri un ir soliste divos operas iestudējumos. Turpinās arī Eivoras darbošanās kino jomā: viņas balss bija dzirdama filmas "Gredzenu pavēlnieks" tituldziesmā, bet tagad viņas mūzika skan jaunajā BBC vēsturiskajā seriālā "Pēdējā karaļvalsts" ("The Last Kingdom").

Koka ēku renovācijas centrs "Koka Rīga" atrodas Krāsotāju ielā 12.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!