Grupa "Prāta vētra" laiž klajā koncerttūres "Gads bez kalendāra" ierakstu no koncerta Mežaparka Lielajā estrādē 2022. gada augustā. Koncerta sajūtas būs iespējams atcerēties, gan baudot "Prāta vētra. Gads bez kalendāra koncerts Mežaparkā" īpašos seansos kinoteātros Rīgā un Valmierā, gan iegādājoties digitālo DVD, vēsta grupas pārstāvji.

"Iestājoties rudenim, tā vien gribas atgriezties siltajā augusta vakarā, kad visi tikāmies koncertā Mežaparkā. Ar šo koncertierakstu sev un arī skatītājiem atgādinām par gaismas ezeriņiem visā Latvijā, par sadziedāšanos un par prieku atkal satikties koncertos pēc četru gadu pārtraukuma. Tādēļ arī ielūdzam uz kinoteātriem vai kopīgu vakarēšanu savās viesistabās kopā ar mums," par koncertierakstu stāsta grupa “Prāta vētra”. Plānots, ka kinoteātros Rīgā un Valmierā koncertierakstu varēs noskatīties no 24. līdz 27. novembrim. Informācija par digitālā DVD iegādi un visu kino seansu laikiem vienkopus apskatāma grupas mājaslapā.

Koncertierakstā, kura režisors ir “Prāta vētras” bundzinieks Kaspars Roga, bet montāžas režisors Juris Matuzelis, apkopotas 29 dziesmas. Tāpat kā vasaras koncertos, arī šajā koncertierakstā mūzika mijas ar vērienīgu šovu – īpaši veidota scenogrāfija, gaismas, dejas, uguņošana un, protams, “Prāta vētras” labākās dziesmas! Lielu paldies pelnījuši visi koncerttūres “Gads bez kalendāra” mūziķi, kuri kāpa uz skatuves 2022. gada vasaras koncertos – Ingars Viļums, Nelli Bubujanca, Uldis Beitiņš, Kaspars Vizulis, bekvokālistes Linda Anete Rušeniece, Una Daniela Aizgale, Gabriēla Zvaigznīte un etno mūzikas grupa “Tautumeitas”. Koncertierakstā varēs redzēt un dzirdēt arī “Prāta vētras” draugus, viesmūziķus – ansi, Gustavo, Donu, Intaru Busuli, grupu “Instrumenti” un Kristīni Pāži.

Jau ziņots, ka "Prāta vētra" jaunāko Latvijas turneju "Gads bez kalendāra" uzsāka 2022. gada 23. jūlijā savā dzimtajā pilsētā Jelgavā. Vēlāk sekoja koncerti Valmierā, Daugavpilī un Ventspilī, bet vērienīgais noslēguma koncerts notika 2022. gada 20. augustā Mežaparka Lielajā estrādē. Par koncertturnejas skatuves vizuālo konceptu un scenogrāfiju rūpējās Kaspars Roga un Ainars Pastars ("Kompānija NA"), ko papildināja labāko gaismu režisoru un videomākslinieku veidoti krāšņi gaismu un video efekti.

Atgādinām, ka 2023. gadā 22. jūlijā gaidāms "Prāta vētras" koncerts Liepājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!