Foto: AP/Scanpix
Prinsa autopsijas toksikoloģijas ziņojums liecina, ka viņa asinīs pēc nāves konstatēts "ārkārtīgi augsta" fentanila koncentrācija, ziņo aģentūra "Associated Press".

Prinss 57 gadu vecumā tika atrasts bez dzīvības pazīmēm sava "Paisley Park" ierakstu studijas un dzīvojamās platības kompleksa liftā 2016. gada 21. aprīlī. Sešas nedēļas pēc viņa nāves tika publiskota informācija, ka viņš miris no nejaušas fentanila pārdozēšanas. Tas ir opioīds, kas 50 reižu spēcīgāks par heroīnu.

Konfidenciāls toksikoloģijas ziņojums, kas nonācis "Associated Press" rīcībā, liecina, ka tieši fentanils ir mākslinieka nāves iemesls. "Tā daudzums viņa asinīs ir ārkārtīgi augsts – pat pacientam ar hroniskām sāpēm, kurš ārstējas ar fentanila plāksteriem," atklāj Lūiss Nelsons, Ratgera Ņūdžersijas medicīnas skolas priekšsēdētājs, nodēvējot fentanila koncentrāciju par "diezgan skaidriem pierādījumiem".

Ziņojumā rakstīts, ka fentanila koncentrācija Prinsa asinīs bijusi 67,8 mikrogrami uz litru. Iepriekš konstatēti nāves gadījumi ar šīs vielas koncentrāciju asinīs no trim līdz 58 mikrogramiem uz litru.

Ziņojums arīdzan liecina, ka fentanila koncentrācija Prinsa aknās bijusi 450 mikrogrami uz kilogramu, uzsverot, ka koncentrācija aknās, kas lielāka par 69 mikrogramiem uz kilogramu, liecina par pārdozēšanu vai letālu toksicitāti.

Arī Prinsa vēderā atrasts potenciāli letāls fentanila daudzums. Eksperti apgalvo, ka nav "letāla līmeņa", pie kura fentanils ir nāvējošs, jo cilvēkam, kurš ilgstoši lieto izrakstītus opioīdus, izveidojas tolerance.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!