Foto: Publicitātes attēls
"Kāpēc vairot skumjas, lai vairojas prieks!," ar šiem Kārļa Skalbes vārdiem LR6 - LU Radio NABA svinot savus pilngadības svētkus - 18 gadu jubileju, ikvienu aicina audio tiešsaistē 3. decembrī, vēlāk arī TV ekrānos vērot lieluzvedumu "Pasaka par Skalbi".

Kārlis Skalbe savās pasakās meklēja prieku visskumjākajos laikos, spēku, lai pārvarētu netaisnības un postu. Koncertuzvedums "Pasaka par Skalbi" atspoguļos gan Radio NABA 18. skanēšanas gadus, pārmaiņas, spītību, gan ticību nekomerciāla un alternatīva radio idejām.

"Pasaka par Skalbi" ir Ģirta Šoļa režijā veidots divas stundas garš audiovizuāls koncertuzvedums, kas 3. decembrī pulksten 20.00 tiks raidīts no Radio NABA jubilejas televīzijas studijas – Kultūras pilī "Ziemeļblāzma". Tas būs ceļojums Skalbes pasaku, varoņu un ideju pasaulē, kurā par pavadoņiem kļūs jaunie aktieri Rihards Zelezņevs un Agris Krapivņickis, bet muzikāli tā būs atgriešanās pie "NABA Music" 2019. gadā izdotās interpretāciju izlases "Skalbe. Dzirnavās". Šajā vakarā uz skatuves kāps Imants Daksis, Juris Kaukulis, Evija Vēbere un Toms Mikāls, Elizabete Balčus, "Inokentijs Mārpls", "Oranžās brīvdienas" un Roberts Gobziņš. Mākslinieku ansambli papildina audiovizuālo risinājumu mākslinieki - Klāra Grundšteine, Valters Mednieks un Kaspars Kalniņš.

Jubilejas koncertuzvedums "Pasaka par Skalbi" būs klausāms Radio NABA ēterā 95.8 FM, interneta tiešraidēs naba.lv un latvijasradio.lv, kā arī skatāms TV24 programmā. Pasākums top sadarbībā ar Latvijas Universitāti, Latvijas Radio, Rīgas domi, Kultūras pili "Ziemeļblāzma" un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Radio NABA ēterā dzima Latvijas Universitātē 2002. gadā 1. decembrī pulksten 12.00. Arī šajā gadā 1. decembrī radio programma būs svētku noskaņās, tomēr ievērojot valstī noteikto ārkārtējo stāvokli, šogad izpaliks koncertmaratons no Radio NABA studijas. Kā atgādina radiostacijas veidotāji, Radio NABA programmā pieejams 51 regulārs raidījums, kuru veidošanā iesaistījušies teju simts personību – radio instruktori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!