"Rīgas festivālā" 10. jūnijā Kongresu namā Maestro Raimonds Pauls un Latvijas Radio bigbends pārsteigs klausītājus ar jaunu koncertprogrammu "Operu ārijas", kurā pasaulslavenu komponistu operu ārijas atklāsies džeza ritmos un īpašā klavieru skanējumā, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai maestro spēlei, portālu "Delfi" informē VSIA "Latvijas koncerti" pārstāve Rinta Bružēvica.

Jaunā koncertprogramma tapusi sadarbībā ar "Sinfonietta Rīga" stīginstrumentu grupu. Pasaulslavenu komponistu operu ārijas un melodijas skanēs britu mūziķa Kallums O (Callum Au) aranžijās. Koncertā varēs dzirdēt gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas; gan lappuses no franču opermūzikas – Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaha darbiem; Žorža Bizē "Karmenas"; Antonīna Dvoržāka "Nāras" un Džordža Gēršvina meistardarba "Porgijs un Besa" atskaņojumu.

Latvijas Radio bigbendam izveidojusies auglīga sadarbība ar britu mūziķi Kallumu O, kurš tiek dēvēts par vienu no Lielbritānijas labākajiem jaunajiem mūziķiem. Kallums O ir nodibinājis savu orķestri "Callum Au Big Band", kas 2012.gadā tika atzīts par vienu no labākajiem džeza kolektīviem Lielbritānijā. Mūziķis sadarbojas ar daudziem izpildītājmāksliniekiem, viņiem rakstot un aranžējot mūziku.

Biļetes uz šo un citiem "Rīgas festivāla" koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!