Vācu rokgrupa "Rammstein" izpelnījusies ebreju kopienas un politiķu nosodījumu par savu jauno video tīzeri, kurš raisa asociācijas ar holokausta zvērībām, raksta ārvalstu prese.

Vien 36 sekundes garajā video tiek pieteikta jaunā dziesma un videoklips, kurā redzami "Rammstein" dalībnieki svītrotos koncentrācijas nometnes ieslodzīto tērpos, ar cilpām ap kaklu. Vienam no grupas dalībniekiem pie krūtīm ir redzama dzeltenā sešstaru zvaigzne, kādas ebrejiem bija jānēsā Otrā pasaules kara laikā, kas nepārprotami raisa asociācijas ar nacistu veiktajiem noziegumiem. Īsais video ticis skarbi kritizēts un nosaukts par bezatbildīgu un bezgaumīgu.

"Rammstein" video pieteikumu publicējusi savā "Twiiter" un "Youtube" kanālā.

Kā publiski paudušas ebreju organizācijas, šoreiz grupa savās provokācijās ir gājusi par tālu.

"Ar šo video grupa ir pārkāpusi robežu," saka Šarlote Knoblauha, holokaustu pārcietusī bijusī Vācijas centrālās ebreju padomes priekšsēdētāja. "Holokausta apdziedāšana un trivializēšana, kā tas ir redzams šajā video, ir bezatbildīga."

Savukārt Felikss Kleins, Vācijas valdības anitisemītisma biroja vadītājs, paudis, ja holokausta ainiņas tiem izmantotas, lai palielinātu pārdošanas apjomus, tad tā ir "bezgaumīga izpratne par māksliniecisko brīvību".

Savu viedokli pauduši arī Jad Vašem holokausta memoriāla Jeruzalemē pārstāvji, atgādinot māksliniekiem cienīt holokausta upuru piemiņu. "Kopumā Jad Vašem nekritizē mākslas darbus, kas izmanto holokausta atainojumu, bet tie nedrīkst apgānīt upurus."

Šobrīd ne "Rammstein", ne grupas izdevēji nav snieguši oficiālu komentāru par nelielo video, kas kā uzskata fani piesaka jaunu videoklipu vai albumu.

Jau kopš "Rammstein" darbības sākumā 1995. gadā ar savu mūziku un videoklipiem iemantojuši skandalozu slavu, jo allaž koķetējuši ar tādām tēmām kā vardarbība, pornogrāfija, sadomazhisms, u.c.

Jau ziņots, ka šā gada 9. augustā "Rammstein" koncertēs Rīgā, Lucavsalā, piedāvājot līdz šim vizuāli iespaidīgāko un ugunīgāko šovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!