Foto: DELFI

Itālijā studējusī un starptautisko slavu ieguvusī Latvijas operdziedātāja Marina Rebeka ir gandarīta par iespēju atkal uzstāties Rīgā un sniegt solokoncertu kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri (LNSO).

To operdziedātāja atzina žurnālistiem piektdien preses konferencē.

"Atgriešanās vienmēr ir ļoti sevišķa, jo te ir mājas," sacīja Rebeka. Svētdien Lielajā ģildē gaidāmā uzstāšanās būs viņas pirmais solokoncerts kopā ar orķestri.

Dziedātāja teica, ka koncerta programma, kurā iekļauti franču un itāliešu komponistu skaņdarbi, varētu būt plašākai publikai mazāk pazīstama, tomēr tā būšot skaista un interesanta.

Koncerta diriģents Modests Pitrens piebilda, ka Rebekas solokoncertam izvēlētā mūzika ir retāk izpildīta arī tādēļ, ka "daudzām tā nemaz nav pa spēkam".


Jau vēstīts, ka svētdien Lielajā ģildē notiks dziedātājas Rebekas solokoncerts, kas sākotnēji bija plānots novembrī, taču Rebekai radās iespēja dziedāt Metropoles operā Ņujorkā, tādēļ solokoncerts tika pārcelts uz janvāri.

Solokoncertā Rebeka kopā ar orķestri izdziedās un izspēlēs franču un itāliešu skaistākās operas lappuses ‒ Džoakīno Rosīni uvertīru un Semiramīdas kavatīni "Bel raggio lusinghier" no operas "Semiramīda", Šarla Guno Margaritas āriju "L'air des bijoux" un valsi no operas "Fausts", kā arī Džuljetas āriju "Dieu! Quel frisson court dans mes veines" no operas "Romeo un Džuljeta", Žila Masnē Manonas gavoti no operas "Manona" un "Meditāciju" no operas "Taīda", Gaetāno Doniceti Norīnas āriju "Quel guardo il cavaliere" no operas "Dons Paskvāle" un Lučijas āriju "Regnava nel silenzio" no operas "Lučija di Lamermūra", kā arī Vinčenco Bellīni uvertīru operai "Norma".

Marina Rebeka dzimusi Rīgā, sākuma muzikālo izglītību ieguvusi skolā "Rīdze" un Jāzepa Mediņa Mūzikas vidusskolā Natālijas Kozlovas vadībā. Muzikālo izglītību dziedātāja turpinājusi Romā – 2006.gada jūnijā viņa absolvēja Romas Starptautisko mākslas akadēmiju, bet gadu vēlāk – Sv.Čečīlijas konservatoriju. Viņa piedalījusies arī "Mozarteum" universitātes Starptautiskajā vasaras akadēmijā Zalcburgā, kur mācījās pie Greisas Bambrijas, un studējusi Rosīni akadēmijā Pezaro pie Alberto Dzedas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!