Foto: Reuters/Scanpix/LETA
"Positivus" festivāla rīkotāji izziņojuši pirmo 2020. gada festivāla galvenās skatuves mākslinieku – reperi A$AP Rocky. Kā portālu "Delfi" informē "Positivus Music" pārstāvji, šis ir līdz šim lielākais hiphopa vārds, kāds jebkad uzstājies Baltijas valstīs.

A$AP Rocky ir daudzu pasaules mūzikas festivālu lielākā zvaigzne un viens no lielākajiem nākamvasar koncertējošiem hiphopa māksliniekiem. "Positivus" festivālā reperis uzstāsies pirmajā dienā – 17. jūlijā.

A$AP Rocky tiek raksturots kā viens no šā brīža hiphopa mūzikas virziena noteicējiem. Kā raksta festivāla rīkotāji, nepārtraukti pārkāpjot ierastā žanra robežas, mākslinieks iedvesmo savus līdzgaitniekus nepakļauties esošajām normām, bet atstāt savas daiļrades nospiedumus pasaules mūzikas vēsturē. Repera unikālais izpildījums un izteiktais stils nesuši viņam vairākus vērienīgus apbalvojumus. A$AP Rocky kļuva par pirmo franču modes nama "Dior" afroamerikāņu izcelsmes reklāmas seju. Repera otrais studijas albums "At.Long.Last.A$AP" (2015) pārdots vairāk nekā 1.4 miljons eksemplāros un ieguvis platīna statusu. Kino kritiķu iecienītā filma "Dope" ar mūziķa dalību tajā pirmajā nedēļas nogalē ierindojās ASV skatītāko filmu Top 5. 2016. gadā A$AP Rocky kļuva arī par "MTV Labs" radošo direktoru.

Ņujorkas hiphopa lielākā zvaigzne A$AP Rocky paspējis izveidot kopprojektus ar gandrīz visiem lielākajiem sava žanra pārstāvjiem kā Kendriku Lamāru, Drake, Franku Oušenu, Tyler, The Creator, Skepta, FKA Twigs, 21 Savage, London On Da Track, Kid Cudi, Gucci Mane, Santigold, 2 Chainz, Yelawolf un apliecinājis arī spēju sajaukt šķietami nesavienojamo un radījis populārus skaņdarbus kopā ar tādiem mūziķiem kā Tame Impala un Moby.

A$AP Rocky portfolio ir pilns ar vērienīgiem mākslas, modes, kino, televīzijas industriju projektiem. Viņa ilgi gaidītais debijas albums "Long.Live.A$AP" pie klausītājiem nonāca 2013. gadā ar pavadošo singlu "Goldie." Veiksmīgajam debijas ierakstam sekoja 2015. gada studijas albums "At Long Last A$AP", kas ierindojās albumu topu pirmajā vietās. 2018. gadā A$AP Rocky trešais solo albums "Testing" (2018) ierindojās "Billboard 200" albumu ceturtajā vietā. 2019. gada aprīlī A$AP Rocky un Joey Bada$$ ierakstīja kopēju skaņdarbu "Too Many Gods", kas tika iekļauts "For the Throne: Music Inspired by the HBO Series Game of Thrones" dziesmu apkopojumā.

Festivāla rīkotāji atgādina, ka līdz 31. decembrim festivāla mājas lapā un "Biļešu servisa" kasēs biļetes uz nākamā gada "Positivus" festivālu būs pieejamas par "Early Bird" biļešu cenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!