2007. gada 26. un 27. maijā Rīgā, olimpiskajā "Skonto" kompleksā, E. Melngaiļa ielā 1a notiks I Starptautiskais Ziemeļeiropas valstu rokfestivāls 'GroGy'. Tā laikā Rīgā viesosies tādas grupas kā "Korn", "Gorky Park", "Chaif", "Njizhe Nulja", "Nogu Svelo", "Zdob si zdub" un citas pašmāju un ārzemju grupas, portālu "Delfi" informēja festivāla rīkotāji.
Festivāls iepazīstinās ar slaveniem un pavisam jauniem, bet talantīgiem Latvijas, Krievijas un rietumu dažādu žanru mūziķiem un grupām, kuru mūzikas stils pārstāvēs visplašāko amplitūdu. Festivālā viesosies vairāku "Grammy" balvu ieguvēji, pēdējo 15 gadu laikā visvairāk pārdotā "nu metal/alternative metal" grupa no ASV – "Korn", kas šogad jūlijā klajā laidīs jau astoto ierakstu albumu.

Festivāla pirmajā dienā aicināti uzstāties rokmūziķi, kuru priekšnesumi būs galvenokārt krievu valodā. Viesu vidū būs par rokmūzikas fenomenu nodēvētā grupa "Gorky Park", Sverdlovskā dibinātā krievu roka leģenda "Chaif" ("Чайф"), Pēterburgas grupa "Njizhe Nulja" ("Ниже нуля"), grupa "Raznije Ljudji"("Разные люди"), Pēterburgas grupa "Chizh i Co" ("Чиж и Со"), novatoriskie mūzikas stilu eksperimentētāji "Nogu Svelo" ("Ногу свело") un grupa "Zdob si zdub" no Moldovas, kas zināmi kā "ekstremālas etniskās mūzikas" izpildītāji, kuru daiļradi spēcīgi ietekmējusi čigānu mūzika un citi izpildītāji.

Festivāla otrajā dienā uzstāsies mūziķi no Baltijas valstīm, Lielbritānijas, Somijas un Vācijas. Starp viņiem jau vairākkārt Latvijā dzirdētā un redzētā igauņu "industrial metal" grupa "No Big Silence". Savukārt Latviju festivālā pārstāvēs "alternative pop rock" grupa "Double Faced Eels", "shoegaze" un melodisku "indie – dream – pop" spēlējošie "Tribes of the City" un citas grupas. Festivālā piedalīsies arī "alternative rock/pop" spēlējošie "Scary Mary" un "techno death" spēlējošie "Invasion".

Festivāla rīkotāji plāno, ka festivālu, kura mērķis ir piedāvāt ikgadēju pasaules līmeņa brīvdabas festivālu ar dažādu valstu dažādu žanru mūzikas grupu piedalīšanos, apmeklēs aptuveni 50 000 skatītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!