Foto: Publicitātes foto

Ar diviem koncertiem Rīgā un Liepājā 19. un 20. aprīlī viesosies itāļu neo-tango un post-folk meistari grupa "Spiritual Front", portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "Naba Music"

Foto: 'Spiritual Front' festivālā 'Laba Daba'

"Spiritual Front" savā daiļradē sintezē dažādus mūzikas novirzienus un tradīcijas. Pati grupa savu stilu dēvē par suicide nihilist pop, taču tajā saklausāmas folkmūzikas, akustiskā roka un tango iedvesmas. Mūzikas apskatnieki un žurnālisti, aprakstot "Spiritual Front" daiļradi, bieži lieto arī apzīmējumu mafia folk. Citu starpā, grupas dziesmu tekstus iedvesmojuši pazīstamā itāļu režisora Pjēra Paolo Pazolini un Marķīza De Sada darbi.

Lai arī apvienība nekad nav guvusi plašu atzinību un to dziesmas nav bijušas iekļautas populārāko skaņdarbu topos, "Spiritual Front" dziesmu salikumi un kopējā skaņdarbu noskaņa izpelnījusies atzinību tumšās un folk mūzikas klausītāju aprindās.

Latvijā "Spiritual Front" viesosies jau trešo reizi. Pērn grupa Latvijā viesojās festivāla "Laba Daba" ietvaros.

19. aprīļa koncertā Rīgā, klubā "Nabaklab" itāļus iesildīs vienīgā pašmāju dark-folk, neo-folk stilā spēlējošā grupa "Ēnu kaleidoskops", kas šoreiz uz skatuves kāps mazākā – trīs cilvēku sastāvā. Jāpiebilst, ka šādā sastāvā "Ēnu kaleidoskops" uzstāsies pirmoreiz. Liepājā "Spiritual Front" uzstāsies klubā "Fontaine Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!