Foto: Publicitātes attēli

Sestdien, 26. aprīlī, Rīgas Kongresu namā plkst. 19 ar jaunākā albuma "KIN (←→)" koncerttūri uzstāsies 20 "Grammy" balvu ieguvējs un leģendārais ģitārists Pets Metenijs ar savu grupu "Pat Metheny Unity Group", informē festivāla "Rīgas ritmi" rīkotāji.

Ar koncertu Rīgā "Pat Metheny Unity Group" uzsāk albuma prezentācijas turneju Eiropā.

Apvienības "Pat Metheny Unity Group" sastāvu veido pieci pasaulē zināmi un godalgoti mūziķi – ģitārists Pets Metenijs, saksofonists Kriss Poters, bundzinieks Antonio Sančes, basists Bens Viljams un multinstrumentālists Džulio Karmasi. "Pat Metheny Unity Band", no kuras veidojusies "Unity Group", ir vienīgā grupa "Grammy" balvu pasniegšanas vēsturē, kas ieguvusi septiņas balvas par septiņiem albumiem pēc kārtas.

"Divarpus stundas bez pārtraukuma Metenijs atskaņo sev raksturīgās melodijas, satraucošās akordu maiņas un harmonijas - tai pat laikā grupa ir veido unikālus ritmus un muzikālās frāzēs, kas izklausās it kā būtu nākušas no dažādām pasaules malām un kultūrām. Antonio Sančes pie bungām ir precīzs un daudzpusīgs, Kriss Poters ir nepārspējams, kā arī Bena Viljamsa basa spēle ir vienreizēja," par grupu savulaik rakstīja "Jazz Times".

Pats Metenijs ir 20 "Grammy" balvu laureāts 12 dažādās kategorijās, tostarp – labākais mūsdienu džeza izpildījums, labākais instrumentālā roka izpildījums un citi. Viņš arī ir viens no tikai četriem džeza ģitāristiem, kurš kopš 1957. gada ir iecelts prestižajā "Downbeat Hall of Fame" (leģendārā mūzikas žurnāla "Downbeat" mūziķu slavas zālē).

Biļetes visās "Biļešu serviss" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!