Foto: Publicitātes foto

Rīgā, koncertzālē "Palladium" šī gada 5. maijā uzstāsies ģitārmūzikas superzvaigzne, roka ģitāras virtuozs Stīvs Vejs (Steve Vai).

Kā "Delfi" informē koncerta rīkotāji no "FBI", Stīvs Vejs ir ģitārspēles meistars, komponists un producents, kurš veido mūzikas skanējumu, sakausējot bezgalīgu radošumu un tehnisko meistarību.

"Stīvs Vejs ir pazīstams ne vien ar izcilo ģitārspēli, bet arī ar unikālām ģitārām, kuras vairākkārt maina koncerta dziesmu laikā. Steve Vai ir apbrīnojis visu žanru cienītājus ar savām izcilajām ģitāras prasmēm un muzicēšanu jau gadu desmitiem," mūziķi slavinoši piesaka koncerta organizatori.

Stīva Veja daiļradi ir neiespējami iekļaut viena stila robežās. Viņš ir augstākā līmeņa mūziķis – alķīmiķis, tā ģitāristu raksturo "FBI" pārstāvji. Mākslinieks, kurš lepojas ar vairāk nekā 15 miljoniem pārdotu ierakstu karjeras laikā, trim "Grammy" balvām un 15 "Grammy" nominācijām. Apceļojis pasauli kā solo mākslinieks, kā G3 dalībnieks, kā arī spēlējis kopā ar Frenku Zapu, grupām "Alcatraz", "The David Lee Roth Band" un "Whitesnake".

Būdams izcils audio producents Stīvs Vejs ir sarakstījis, producējis un izstrādājis visus savus solo albumus, ko izdevis kopā ar savu neatkarīgo ierakstu izdevniecību "Favored Nations". Stīva Veja jaunākais, 13. studijas albums "Inviolate" tika izdots 2022. gada janvārī un pēc tā izdošanas viņš ir devies turnejā.

Stīvs Vejs par šogad gaidāmajiem koncertiem saka: "Mūsu iepriekšējā koncertturneja Ziemeļamerikā bija izcila. Es un grupa esam tikpat ieeļļoti un gatavi kā jebkad. Esmu sajūsmā, ka beidzot varēšu atvest "Hydra" ģitāru uz Eiropu, jo man tās ļoti pietrūka pēdējā Eiropas skrējienā. "Inviolate" atsaucība ir ārkārtīgi pozitīva un tā izpaudās apmeklētībā un skatītāju enerģijā. Mēs ar nepacietību gaidām šo turneju."

Mūzikas kritiķi arī nav skopojušies ar izciliem koncertu novērtējumiem. "Elektrizējošs, pārpasaulīgais vakars, ko neviens klātesošais nekad neaizmirsīs," raksta "All Music Magazine".

"Skaņa bija izcila, Stīva Veja ģitāras rezonē visā telpā un katrs solo gabals ir unikāls meistardarbs," vēsta "Rocknload Magazine".

Savukārt "Muso Muso" raksta: "Stīvs Vejs spēj pierādīt, ka viņš joprojām ir viens no tehniski prasmīgākajiem savas paaudzes ģitāristiem."

Biļetes uz koncertu būs pieejamas "Biļešu servisa" tīklā no piektdienas, 20. janvāra, pulksten 13.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!