Foto: Publicitātes foto

Koncertzālē "Palladium" trešdien, 20. maijā uzstāsies, iespējams, šī brīža labākā metālmūzikas grupa "Mastodon", portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Koncerta iesildītāji būs pašmāju grupas "Soundarcade" un "SIA Radikal". Biļetes nopērkamas "Biļešu Servisa" kasēs un internetā, biļešu cena 19 un 21 lats.

Grupa "Soundarcade" uz skatuves kāps plkst.19:30, "SIA Radikal" – plkst. 20:00, bet vakara galvenie mākslinieki "Mastodon" uzstāšanos sāks plkst.21:00.

Grupa "Mastodon" beidzamo gadu laikā ir uzstājusies gandrīz visos lielākajos mūzikas festivālos pasaulē. Pašlaik viņi ir slavas virsotnē un populāri ne tikai smagās mūzikas cienītāju vidū. 2011.gadā izdotais piektais albums "The Hunter", tika atzīts par gada labāko ne vien žanriski ierobežotajā žurnālā "Metal Hammer", bet arī plašāku rokmūzikas spektru aptverošajos žurnālos "Classic Rock un "Rock Sound", bet "Rolling Stone" grupu nodēvējis par labākajiem savas paaudzes metālistu vidū, kuriem līdzās neturas neviens.

Koncerta iesildītāji "SIA Radikal" ir smagās mūzikas apvienība, kas savu vēstījumu pauž latviski. Grupa radās 2008.gadā un kopš tā brīža neatlaidīgi koncertē. 2011.gada aprīlī dienasgaismu ieraudzīja "SIA Radikal" pirmais albums "Monokarš", kam sekoja 20 koncertu gara vasaras/rudens tūre, kurā kopkoncertus grupa spēlēja gan ar pašmāju pagan metal grandiem "Skyforger" gan dāņu jauno melodic groove metal cerību "Phonomik".

Grupa "Soundarcade" ir pazīstamākie latviešu psihodēliskā un progresīvā smagā roka pārstāvji, kuri, mērķtiecīgi darbojoties jau kopš 2002.gada. Grupa izdevusi trīs konceptuālus albumus – "12 Songs of the Jackalope" (2006), "Daughters of Molestia" (2009) un "Moving the Great Hadron" (2012). Grupa izkopusi tikai sev raksturīgu, meditatīvu un dažādām noskaņām bagātu post experimental metal, kas ieved klausītāju dzīves jēgas meklējumiem pārpilnā mitoloģisko un zinātniskās fantastikas tēlu pasaulē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!