Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 20. septembrī, klubā "Depo", uzstāsies viena no Krievijas pagrīdes skatuves nozīmīgākajām grupām "Ploho", kas savā trešajā viesošanās reizē Rīgā prezentēs arī jauno albumu "Пыль" ("Putekļi"), portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāvji.

Grupa "Ploho" ir tā saucamā "jaunā krievu viļņa" pārstāve, un viņu mūzika balansē starp kanonisko postpanku, "new wave" un 80. un 90. roka mūzikas žanriem. Dažu gadu pastāvēšanas laikā "Ploho" ir ierakstījusi četrus pilnformāta albumus, kā arī vairākus EP. Grupa regulāri sniedz koncertus Krievijā, kā arī brauc tūrēs pa Eiropu.

Jaunais albums ierastos postpanka ritmos stāsta melanholiski-depresīvus stāstus, kuros lielās, aukstās zemes anturāža ir visa stāstījuma fons. Šeit pusaudži no rajoniem meklē ziemā slēpņus, varas pārstāvji valkā zelta gredzenus, "всё, что двигает прогресс, мешает следствию" ("viss, kas virza progresu, traucē izmeklēšanai"), bet galvenais liriskais varonis šeit nav neviens. Viņš vai viņa ir tikai puteklis tāpat kā katrs no 140 miljoniem Krievijas iedzīvotāju.

Pavisam nesen "Ploho" prezentēja jaunu mūzikas video skaņdarbam "Закладка" ("Slēpnis"). "Tas ir mūsdienīgs notikumu atspoguļojums: varas un spēka struktūras antikonstitucionālā uzvedība, vardarbības un cenzūras problēmas medijos, šeit ir minēti visi tie tēli, kas ir bēdīgi pazīstami ikvienam Krievijā. Savā ziņā, tā ir mūsdienīga versija Jegora Letova dziesmai "Всё идёт по плану" ("Viss notiek pēc plāna"), kas ir atainota caur šodienas neadekvātās vides sūro prizmu," klipa galveno vēstījumu komentē grupas solists Viktors Užakovs.

Biļetes iepriekšpārdošanā iespējams iegādāties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!