Foto: Publicitātes attēls

Jaunās rudens izstāžu sezonas atklāšanas izskaņā, Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā notiks pasaulslavenā amerikāņu pianista un komponista Haskela Smola (Haskell Small) solo koncerts par Rotko tēmu, portālam "Delfi" pavēstīja Marka Rotko centra pārstāvji.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā jaunās izstāžu sezonas devīze ir "Veltījums Rotko", atzīmējot mākslinieka Marka Rotko 113. dzimšanas dienu. Svētku ietvaros Latvijā ieradīsies un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā savu solo koncertu sniegs pasaulslavenais amerikāņu komponists un pianists Haskels Smols, kuram viens populārākajiem gara darbiem ir "Rotko istaba: Ceļojums klusumā" ("Rothko room: Journey in Silance"), kas ir Rotko daiļrades spogulis mūzikā.

Komponists un pianists Haskels Smols ir slavens ar savu spēju kompozīcijās radīt brīnišķīgu skaņas un klusuma sajaukumu un kā izpildītājam viņam piemīt apbrīnojama tehnika un ēteriski viegls pieskāriens klavieru taustiņiem. Savas karjeras laikā pianists ar savu mūziku tiecas sasniegt garīgu mieru.

Autors pasaules slavu ieguvis ar biežajām Amerikas un pasaules turnejām, kā arī duci izdoto mūzikas ierakstu. Savos koncertos mākslinieks izpilda gan savus, gan arī citu autoru darbus. Haskels Smols ir koncertējis tādās pasaules slavenās vietās kā vēsturiskajā Kārnegi koncertzālē (Carnegie Hall) Ņujorkā, Linkolna Centrā (Lincoln Center) Ņujorkā, Kenedija Centrā (Kennedy Center) Vašingtonā un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!