Rudens kamermūzikas festivālā, Mazajā ģildē 26. septembrī gaidāma tikšanās ar "Raro Trio" - pianisti Diānu Ketleri, vijolnieci Alīnu Pogostkinu (attēlā), klarnetistu Reto Bjēri, portālu "Delfi" informē festivāla organizatori VSIA "Latvijas Koncerti".

Koncerta programmā skanēs Bēthovena "Pavasara sonāte", Bartoka "Kontrasti", Berga, Debisī, Vaska mūzika, kā arī jaundarbs – Santas Ratnieces "Mirdzums", ko pasūtījis Pētera Vaska fonds.

Diāna Ketlere kopš 2003. gada ir Londonas Karaliskās Mūzikas akadēmijas docētāja. Sniegusi meistarklases Spānijā, Čehijā, Anglijā, Latvijā un Japānā, kā arī piedalījusies starptautisku konkursu žūrijas darbā. Diāna Ketlere ir Traunšteinas festivāla "Hīmgavas mūzikas pavasaris" mākslinieciskā vadītāja.

Ketlere ir uzstājusies kā soliste ar orķestri, kā kamermūziķe un solo pianiste Lielbritānijā, Japānā, Kanādā un vairumā Eiropas valstu, t. sk. tādās zālēs kā "Bridgewater Hall" Mančesterā, "South Bank Centre" Londonā, Glena Gūlda studija Toronto, Tokijas opernama pilsētas zālē, Osakas simfoniskajā zālē, Bukarestes Atheneum u. c.

Alinas Pogostkinas vārdu plašāks klausītāju loks uzzināja pēc uzvaras 2005. gada Sibēliusa konkursā. Alina uzstājusies ar Štutgartes Radio orķestri, Frankfurtes simfonisko orķestri, Somijas Radio simfonisko orķestri, Oslo filharmonisko orķestri, "Hallé Orchestra", Čehijas filharmonisko orķestri, Francijas Radio filharmonisko orķestri, Lahti simfonisko orķestri, BBC Skotijas simfonisko orķestri, Indianapolisas un Sinsinati orķestriem. Kamermūziku Pogostkina spēlējusi kopā ar Juriju Bašmetu, Džošuu Belu, Kristofu Ešenbahu, Gidonu Krēmeru, Peku Kūsisto, Maksimu Risanovu. Vijolniece dzimusi Sanktpēterburgā, pārcēlusies uz Vāciju 1992. gadā, studējusi Berlīnē pie Antjes Veithāsas. Alina guvusi laurus Luija Špora konkursā Freiburgā (būdama konkursa jaunākā dalībniece), Beļģijas karalienes Elizabetes konkursā Briselē (laureātes tituls) un uzvarējusi Indianopolisas konkursā (ASV). 2012. gadā nāca klajā CD "Vox amoris" ar Pētera Vaska vijoldarbu pilnieskaņojumu, kur Alina Pogostkina muzicē kopā ar "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Juhu Kangasu.

2012/13 gada koncertsezonā Alina Pogostkina spēlēs ar Sanfranciko simfonisko orķestri, Drēzdenes filharmonisko orķestri, Francijas Nacionālo orķestri. Februārī Alina Pogostkina dosies koncerttūrē pa Vāciju un Spāniju ar Bambergas simfonisko orķestri.

Jaunais klarnetists Reto Bjēri dzimis Šveicē. Viņš ir skaņu ierakstu nama ECM mākslinieks, Ņujorkas Džuljarda skolas absolvents.

Biļetes uz šo un citiem Rudens kamermūzikas festivāla koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!