Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē, 3. un 4. augustā, Liepājas pludmalē norisināsies astotais festivāls "Summer Sound", šogad pulcējot vairāk nekā 50 ārzemju un pašmāju māksliniekus, savukārt pirmie ieskadindināšanas koncerti "Pilsētas skatuves" norisināsies no otrdienas, 31. jūlija, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāju pārstāvji.

"Summer Sound" ieskandināšanas koncertos uz trīs dažādām skatuvēm Liepājā, trīs vakarus pēc kārtas kāps gan vietējie Liepājas mūziķi, gan citu Latvijas pilsētu pārstāvošie mākslinieki. Ieeja šajos koncertos ir bez maksas. Plašāka informācija par "Pilsētas skatuvju" koncertiem pieejama šeit.

Lai ērtāk nokļūtu festivālā, sadarbībā ar automobiļu koplietošanas uzņēmumu "CarGuru" ir izveidots īpašais "Summer Sound" brauciena tarifs, kas ļaus ar iznomāto auto no Rīgas uz Liepāju nokļūt par īpašu cenu, turklāt automašīnu varēs atstā pavisam tuvu festivāla ieejai – VIP stāvvietā. Vairāk informācijas - "CarGuru" mobilajā lietotnē.

Sadarbībā ar a/s "Pasažieru Vilciens" tiks rīkoti īpašie "Summer Sound" vilcienu reisi,
3. augustā: Rīga (14:07) – Liepāja (17:20) un 5. augustā: Liepāja (12:00) – Rīga (15:10). Vairāk informācijas mājaslapā.

Savukārt tiem, kuri uz festivālu dosies ar autobusu, autostopiem vai kā citādi, un nav vēlmes nest uz pleciem telti, guļammaisu un citas mantas, kurjerdienests DPD piedāvās iespēju mantas no jebkuras vietas Latvijā uz Liepāju nosūtīt bez maksas. Vairāk informācijas festivāla mājaslapā.

Līdzās jau ierastajai festivāla telšu pilsētiņai, šogad festivāla apmeklētājiem ir iespēja nakšņot "Daydreamers" telšu viesnīcā. Plašāka informācija par telšu viesnīcu un iespēju tur apmesties – šeit.

Festivāla biļetes pret festivāla aprocēm varēs samainīt, sākot jau no otrdienas tirdzniecības namā "Kurzeme", Liepājā un no trešdienas tirdzniecības centrā "Spice", Rīgā.

Aproču maiņas punktu darba laiki:

t/n "Kurzeme"

31. jūlijs 10.00 – 20.00
1. augusts 10.00 – 20.00
2. augusts 10.00 – 20.00
3.augusts 10.00 – 20.00

t/c "Spice"

1. augusts 10.00 – 21.00
2. augusts 10.00 – 21.00
3. augusts 10.00 – 21.00

Festivāla aproces arī šogad darbosies kā atlaižu kartes vairākās vietās Liepājā un citās Latvijas pilsētās. Plašāka informācijas par iespējām saņemt atlaides ir pieejama šeit.

Festivāla jaunākos apmeklētājus priecēs "Zinoo Liepāja" bērnu zona, kur varēs rast ne tikai izklaidi, bet arī izglītoties un piedalīties dažādos eksperimentos. Bērnu zonā ieeja būs par atsevišķu samaksu.

Tiem, kuri vēlēsies mūzikas baudīšanu papildināt ar citām mākslām, būs iespēja aplūkot Latvijas kino klasikas pērles, aktuālās filmas un Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas festivāla "Summer Sound kino teltī", kura šogad ir atgriezusies festivāla teritorijā.

Aktīvāku izjūtu cienītājus starp pludmali un parku sagaidīs "Poligon-1 lāzertaga" aktivitāte, kurā droši un nesāpīgi festivāla apmeklētāji varēs sacensties par precīzākā lāzera šāvēja titulu. Savukārt parkā adrenalīnu varēs noķert kādā no karuseļu atrakcijām.

Sestdienas rīts, kad festivāls ir pieejams bez maksas arī Liepājas iedzīvotājiem un visiem, būs pilns dažādu aktivitāšu – parka zonā pie Aldara skatuves norisināsies eksotisko deju festivāls "Vēja fantāzija" un uzstāsies improvizācijas teātris "Tea Tree".

Sportiski noskaņotiem festivāla apmeklētājiem sestdienas rītā būs iespēja piedalīties pludmales volejbola turnīrā. Lai piedalītos turnīrā būs jāreģistrē sava komanda un jāveic 10 eiro komandas dalības maksa. Reģistrācija norisināsies pie pludmales ieejas festivālā, pulksten 10.00, komandā jābū trīs cilvēkiem, diviem vīriešiem un vienai sievietei, un visiem spēlētājiem jābūt sasniegušiem 16 gadu vecumu.

Arī šogad vizuālās mākslas cienītājus festivālā priecēs mākslinieku apvienības "DrawOrgy" veidotie mākslas darbi. Tiks izstādīti gan pagājušā gadā tapušie, gan reālā laikā festivāla teritorijā taps jauni lielformāta grafiti tehnikā radīti objekti.

Aktuālākajai "Summer Sound" festivāla un "Pilsētas Skatuvju" programmai līdzi var sekot "Summer Sound" oficiālajā aplikācijā, kuru var lejuplādēt "Google Play Store" un "Appstore" aplikāciju vietnēs.

"Summer Sound" festivālā uzstāsies amerikāņu rokgrupa "Goo Goo Dolls", britu rokgrupa "Coasts", vācu dīdžejs Alle Farben, lietuviešu mūziķis "Daddy Was a Milkman", pašmāju "Musiqq", Gacho, Aija Andrejeva, "Labvēlīgais tips", "Dzelzs vilks", "Pienvedēja piedzīvojumi", "Rīgas modes", Igo, Justs, "Sudden Lights", Chris Noah, Marta Ritova, "Astra The 22's", "Riga Reggae", "Singapūras satīns", Ozols+"Tehnikums", reperi Ansis, Edavārdi un Fakts, dīdžeji Toms Grēviņš un Makree, Lietuvā dzīvojošais mūziķis Andis Grīva ar grupu "Andis Grīva ir WWMM", lietuviešu grupas "Colours of Bubbles" un "Antikvariniai Kašpirovskio dantys", "Čipsis un Dullais", "Inokentijs Mārpls", "Soundarcade", "Židrūns", "The Bongo Club", "Garbanotas Bosistas", "The Bad Tones", "Múr", "Bucharest", "Podruga", DJ Uldis Rudaks un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!