Foto: A. Koškins

Svētku vakarā – 4. maijā pulksten 18 – mājaslapā sansusi.lv festivāla "Sansusi" organizatori visiem interesentiem piedāvās gandrīz četru stundu ierakstus no 2020. gada "Sansusī" notikumiem Aknīstē.

2020. gadā pirmo reizi pasaulē valdošās pandēmijas dēļ festivāls bija pieejams arī digitālā formātā. Organizatori ir nolēmuši, ka, neskatoties uz to, kāda būs situācija, un cerot, ka varēs uzņemt festivāla viesus savā maksimālajā apjomā, arī šogad tiks nodrošināta digitālā pieeja attālinātajiem skatītājiem.

Pagājušā gada festivāla ierakstos pianistu Katerinas Titovas (Ukraina) un Edgara Visocka (Polija) četrrocīgajā sniegumā būs baudāma Edvarda Grīga, Kloda Debisī, Fazila Saja un Sergeja Rahmaņinova klaviermūzika.

Tad sekos intelektuāls kautiņš, kurā norises scenārijs mainās un ir neparedzams līdz pat pēdējam akordam. Pirmo reizi publikas vērtējumam 2020. gada augusta piektdienā tika nodots trenētu balss saišu kautiņš, kurā piedalījās divi operdziedātāji – Rihards Mačanovskis kopā ar koncertmeistari Zani Volbergu un Armands Siliņš ar koncertmeistaru un pianistu kautiņu ekspertu Ēvaldu Lazareviču.

Noslēgumā būs skatāms grupas “Regīna” koncertieraksts. Grupas, kurai raksturīga atturīga instrumentu pārvaldīšana, bet ko tā kompensē ar ekscentrisku skatuves uzvedību, dalībnieki ir aktieri, kuri šobrīd spēlē dažādos teātros.

Ieraksts tapis 2020. gada augustā Aknīstē ar Valsts kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Pirmās 100 klātienes biļetes uz šā gada festivāla “Sansusī” jau ir nopirktas. Organizētāji cer, ka 13. augustā Aknīstē sāksies ne tikai digitālais, bet arī klātienes festivāls.

“Sansusī” kamermūzikas festivāls, kas notiek Aknīstē, viesu mājas "Susēja" brīvdabas teritorijā. Festivālu rīko Latvijas Nacionālās operas solists Armands Siliņš un biedrība "Sansusī".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!