Foto: Publicitātes foto
Rīgas Domā Vasarssvētku vakarā, 9. jūnijā, pulksten 19.00 izskanēs vokālās grupas "Schola Cantorum Riga", tās vadītāja Guntara Prāņa un ērģelnieces Larisas Carjakovas sagatavotā programma "Veni Creator", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

"Klausītāji tiek aicināti ielūkoties gregoriskā repertuāra neizsmeļamajos dziļumos un baudīt dažādu "žanru" dziedājumus – skanēs gan stingri ritmizētās tā sauktās Ambroziskās himnas, gan dažādi mesas mainīgie dziedājumi, kuros melodija ir cieši saistīta ar vārdu un atklāj to visdažādākajos veidos. Savukārt ērģelniece Larisa Carjkova šim vakaram izvēlējusies nemainīgās vērtības Johana Sebastiana Baha un franču baroka meistara Nikolā de Griņī daiļradē, kas vēl vairāk atklās dažādus Svētā Gara aspektus. Noslēgumā ieklausīsimies varenajās Vestminsteras zvanu skaņās, kas pacilā garu gan Londonā, gan Parīzē (tieši tur pirmatskaņots šis Vjerna opuss), gan Rīgā – majestātiskās Doma ērģeles šeit atklāsies pilnā spožumā," raksta koncerta rīkotāji.

Vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" tika dibināta 1995. gadā kā īpašs ansamblis senās mūzikas, sevišķi gregoriskā korāļa, autentiskai interpretēšanai un ir attīstījusies par grupu ar ļoti plašu un daudzveidīgu repertuāru. Tās viens no galvenajiem mērķiem ir atskaņot mūziku augstā mākslinieciskā un profesionālā līmenī. Šobrīd "Schola Cantorum Riga" galvenokārt pievēršas viduslaiku mūzikai un mūsdienu latviešu komponistu darbiem. Tapuši arī vairāki CD ieraksti.

Ansamblis regulāri uzstājas gan Latvijā, gan ārzemēs, ar koncertiem viesojoties Šveicē, Vācijā, Beļgijā (Gregorisko dziedājumu festivāls Vatū pilsētā), Polijā (Čenstohovas garīgās mūzikas festivālā "Gaude mater" 2005, 2007; Plockas garīgās mūzikas festivālā), Igaunijā u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!