Foto: Publicitātes foto
"Izpārdots koncerts "Arēnā Rīga" un ir patīkams un arī reizē negaidīts pārsteigums," pāris dienas pirms grupas "Instrumenti" koncerta "Arēnā Rīga" sarunā ar portālu "Delfi" teic viens no grupas dalībniekiem Jānis Šipkēvics, kuru "Instrumentu" kontekstā vairāk atpazīstam kā Shipsi.

Pēdējās biļetes uz sestdien, 10. decembrī gaidāmo koncertu izpirktas šīs nedēļas sākumā un šobrīd grupas "Instrumenti" radošā komanda apsver tehniskās iespējas pārkārtot zāli un laist tirdzniecībā papildus biļetes.

"Koncerts "Arēnā" jau pats par sevi mums bija izaicinājums un uzdrošināšanās, tāpēc šobrīd meklējam risinājumus, kā, nezaudējot ne skaņas, ne vizuālās kvalitātes, ļaut koncertu noskatīties vēl kādam pulciņam skatītāju," stāsta Shipsi.

Tāpat arī šobrīd ir skaidrs, ka papildkoncertu tuvākajā laikā izziņot nebūs iespējams, jo "Arēnas Rīga" pasākumu kalendārs ir aizpildīs krietnu laiku uz priekšu un šobrīd piemērotu brīvu datumu nav.

Pieteikties papildus biļetēm iespējams grupas "Instrumenti" mājaslapā.

Atskatoties uz jau notikušajiem koncertiem Valmierā un Liepājā, iespaidu ziņā spēcīgāks esot bijis koncerts Valmierā, kad beidzot bija redzams rezultāts vairāku mēnešu ilgam darbam, kad saslēdzās kopā viss mehānisms, stāsta Shipsi. Savukārt Liepājā bijis rokenrolīgāk, lielāka brīvības sajūta. Bet Rīga tik un tā gan apjoma, gan publikas ziņā ir izaicinājums.

Rīgas koncertu iesildīs dziedātāja Ingrīda Lukass, kuru "Instrumenti" atraduši ar Skandināvijas "Universal Music" starpniecību. Igauņu izcelsmes Šveicē dzīvojošā dziedātāja, kura tāpat kā "Instrumenti" savu debijas albumu ierakstījusi "Green House Studio" Islandē. Ar šo viesmākslnieci "Instrumenti" turpina pērn aizsākto tradīciju, uz Rīgu atvest jaunu un perspektīvu izpildītāju.

Savukārt dienu pirms koncerta "Instrumenti" iemēģinās "Arēnu Rīga", uzstājoties pirms hokeja komandas "Dinamo Rīga" spēles.

Jau ziņots, ka "Instrumentu" turnejas koncertu realizēšanā iesaistīta vairāk kā 50 cilvēku liela komanda. Videoprojekcijas koncertšoviem veidojuši mākslinieku Katrīna Neiburga, Māris Lagzdiņš un Ksenija Zaķe. Gatavojoties koncertam "Arēnā Rīga", skatuves ekrāns un projektors tiek vesti no Lielbritānijas, jo šovam nepieciešamās jaudas tehnika Baltijas valstīs nav pieejama.

"Instrumentu" debijas albums "TRU" iznāca šī gada 31. augustā. Albums ierakstīts "Greenhouse" studijā Reikjavīkā. "Tru" māsterēšana jeb skaņas pēcapstrāde tika uzticēta Aleksam Vārtonam leģendārajā "Abbey Road" studijā Londonā. Albuma līdzproducents ir Gatis Zaķis.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!