Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris 12. oktobrī oficiāli atklās savu 2012./2013. gada koncertu sezonu. Mākslinieku veselības problēmu dēļ ir notikušas izmaiņas - Karela Marka Šišona vietā pie diriģenta pults stāsies izcilais igauņu diriģents Olari Eltss, savukārt vijolnieku Sergeju Krilovu aizvietos Anna Līsa Bezrodnija, portālu ”Delfi” informē LNSO pārstāvji.

Koncertā izskanēs Dmitrija Šostakoviča Pirmā vijoļkoncerts, ar kuru Londonas Bārbikana zālē 2006. gadā vijolniece Bezrodnija izcīnīja prestižo Gildholas Zelta medaļu. Koncerta programmā iekļauta arī Brāmsa Pirmā simfonija do minorā op. 68 un Jāņa Mediņa Ziedu valsis no baleta "Mīlas uzvara".

Kopš 2011./2012. gada sezonas diriģents Olari Eltss ir Helsinku filharmoniskā orķestra galvenais viesdiriģents. Diriģenta īpašā un neparastā programmu izvēle nesusi viņam plašu atzinību starptautiskajā mūzikas apritē. Paralēli tradicionālajam repertuāram diriģentu saista laikmetīgā mūzika, viņš cieši sadarbojas ar saviem tautiešiem – komponistiem Arvo Pertu un Erki Svenu Tīru. Olari Eltss ir arī Igaunijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais viesdiriģents un Bretaņas orķestra mākslinieciskais padomnieks. Latvijā Olari Eltss ir labi zināms un publikas iemīļots - no 2001. līdz 2005. gadam viņš bija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents.

Starptautiski atzītā vijolniece Anna Līsa Bezrodnija ir dzimusi izcilu mūziķu - vijolnieka Igora Bezrodnija un profesores Mari Tamperes-Bezrodnijas ģimenē. Divu gadu vecumā viņa sāka apgūt vijolspēli savu vecāku vadībā un jau deviņu gadu vecumā iestājās Helsinku Sibeliusa akadēmijā savu vecāku vijoles klasē.

Vēlāk viņa ieguvusi Master of Music grādus gan Sibeliusa akadēmijā, gan Gildholas mūzikas un drāmas skolā Londonā, kur viņa studēja pie Kšištofa Smetanas. 2006. gadā, atskaņojot Dmitrija Šostakoviča Pirmo vijolkoncertu Londonas Bārbikana zālē, vijolniece izcīnīja Gildholas visprestižāko apbalvojumu – Zelta medaļu, kuru iepriekš izcīnījuši tādi meistari kā Brins Terfels un Žaklīne Diprē. Šobrīd vijolniece visā pasaulē uzstājas ar prestižākajiem Eiropas un pasaules orķestriem. Visjaunākais koncerts mūziķes biogrāfijā ir kopā Londonas Filharmonijas orķestri atskaņotais Makša Bruha Pirmais vijolkoncerts Karaliskajā festivālu zālē. Kopš 2007. gada Anna Līsa Bezrodnija strādā arī par pasniedzēju prestižajā Gildholas mūzikas un drāmas skolā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas visās ”Biļešu paradīzes” kasēs un Lielajā ģildē. Koncerta sākums plkst.19:00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!