Foto: DELFI
Piektdienas, 25. februāra vakarā, pie Rīgas Kongresu nama notiek spontāns Latvijas mūziķu koncerts Ukrainas atbalstam, kurā piedalās gan kori, gan pūtēju orķestri, gan folkloras kopas, gan popmūzikas un roka mākslinieki. Piedāvājam foto ieskatu koncerta norisē.

Tiešraidē koncertu var skatīties šeit.

Koncertu ar asarām acīs atklāja viens no tā iniciatoriem, dziedātājs Ralfs Eilands, kurš arī aicināja ikvienu uz pasākumu ņemt līdzi ziedus un svecītes, lai veidotu gaismas un ziedu ceļu no Ukrainas vēstniecības uz Krievijas vēstniecību – abas atrodas turpat, iepretim Rīgas Kongresu namam.

Pasākumā klātesošos un TV tiešraides skatītājus uzrunāja Atmodas līderis, publicists Dainis Īvāns, kurš notiekošo salīdzināja ar barikāžu laiku, kā arī norādīja uz koncerta norises simbolisko vietu – Kongresu namu, kur dzima Tautas fronte.

"Mums jāiet palīgā. Ukraiņi patlaban ziedojas, lai mums nepienāktu 1940. gads ar masu deportācijām, represijām un genocīdu," uzrunā teica Dainis Īvāns.

Kā novēroja portāls "Delfi", pasākuma apmeklētāji ir ieradušies ar Ukrainas un arī Latvijas karogiem, daudzi pie jakām un mēteļu atlokiem piesprauduši lentītes Ukrainas karoga krāsās. Tāpat koncerta laikā turpinās protests pie Krievijas vēstniecības un cilvēki ir ieradušies ar dažādiem plakātiem, kas nosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Koncertā skan Dziesmu svētku repertuāra zelta fonds - Jāņa Norviļa, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Raimonda Tigula, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula un citu komponistu skaņdarbi, latviešu tautas dziesmas un ukraiņu tautai būtiska mūzika.

Foto: DELFI

Koru programmu diriģē Mārtiņš Ozoliņš, Ivars Cinkuss, Mārtiņš Klišāns, Romāns Vanags, Māris Sirmais, Aira Birziņa, Sigvards Kļava, Valdis Butāns, Ints Teterovskis un Jānis Puriņš.
Līdzās Dziesmu un deju svētku kustības dalībniekiem uzstāsies Ralfs Eilands, "DaGamba", "Tautumeitas", Ieva Akuratere, Igo, Ainars Virga, Olga Rajecka, Lauris Reiniks, Ingus Ulmanis, ansis, "Dzelzs vilks", "Laime pilnīga", "Iļģi", Katrīna Dimanta, "Ducele", "Rehu the Fool", "Citi zēni", "Sudden Lights", Elza Rozentāle, Kristīne Prauliņa, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Samanta Tīna, Miks Galvanovskis, Kārlis Kazāks, "Kalnejas", "Coco'nuts", "Sub Scriptum", Loreta Reide, Patrisha, Katrīna Gupalo, Markus Riva, Kārlis Būmeistars, Edavārdi, pianiste Līga Paegle, DJ Monsta, PM2THEAM un Kārlis Ķilkuts.

Ar iepriekš neizziņotiem priekšnesumiem koncertā piedalījās Juris Kulakovs un grupa "Prāta vētra".

Televīzijas pārraidi vadīs Reinis Ošenieks un Lauris Reiniks, koncertu - Viktorija Prituljaka, Lauris Reiniks, Oskars Lepers, Jānis Pētersons no grupas "Citi zēni", Jānis Skutelis, Aleksandrs Guzenko un Juris Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!