Foto: DELFI
Latviešu pagan-metal grupa "Skyforger" uzvarējusi fanu balsojumā par iespēju spēlēt Zviedrijas lielākajā smagās mūzikas festivālā "Sweden Rock Festival", liecina informācija festivāla mājaslapā.

Kopumā balsojumam bija pieteikušās vairāk kā 1500 grupas no visas pasaules, bet vairākās balsošanas kārtās tika noteikti trīs uzvarētāji, kuri uzstāsies festivālā. Balsojumā latviešu grupa "Skyforger" pārliecinoši ieņēmusi pirmo vietu. Savukārt otrajā un trešajā vietā ierindojušās zviedru grupas "Deals Death" un "The Gloria Story".

"Sweden Rock Festival" ir lielākais rokmūzikas un smagās mūzikas festivāls Zviedrijā, ko ik gadu apmeklē ap 33 000 cilvēku. Festivāla pirmsākumi meklējami 1992. gadā, bet nu tas izaudzis līdz četru dienu pasākumam ar iespaidīgu grupu sarakstu. 2012. gadā "Sweden Rock Festival" notiks no 6. līdz 9. jūnijam. Jau zināms, ka festivālā uzstāsies tādas grupas kā "Motley Crue", "Soundgarden", "Lynyrd Skynyrd", "Motorhead", "Slade" un daudzas citas.

Atgādinām, ka jaunākais "Skyforger" albums "Kurbads" tika izdots 2010. gada pavasarī, ievērojamās smagās mūzikas izdevniecības "Metal Blade" paspārnē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!