Foto: Publicitātes attēli
Turpinot "Cēsu vāgneriānu", 29. jūlijā Cēsu Mākslas festivāls un Koncertzāle "Cēsis" aicina klausītājus uz Riharda Vāgnera tetraloģijas "Nībelunga gredzens" trešo operu "Zīgfrīds", informē festivāla pārstāve Egija Saļņikova.

Arī šovasar Cēsis pulcēs Eiropas spožākos Vāgnera repertuāra solistus, bet nemainīga vērtība būs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO). Operas diriģenta zizlis uzticēts orķestra jaunajam mākslinieciskajam vadītājam, talantīgajam un aizrautīgajam somam Tarmo Peltokoski.

Koncertzālē "Cēsis" gaidāmajā koncertatskaņojumā dzirdēsim pasaules vadošās operzvaigznes, kas ir savas karjeras pašā virsotnē. Titullomā – Mihaels Veiniuss (Michael Weinius), kurš bija lielisks Zīgmunds Cēsu 2019. gada "Valkīras" atskaņojumā. Nībelunga Mīmes lomā iepazīsim titulēto un starptautiski pieprasīto raksturtenoru Andreasu Konrādu (Andreas Conrad). Ceļinieks jeb Votāns būs lieliskais Olivers Cvargs (Oliver Zwarg), kurš Cēsu "Tristana un Izoldes" iestudējumā dziedāja Kurvenālu un LNO izrādēs bijis Alberihs un Klīstošais holandietis. Grūtā Brinnhildes loma uzticēta Latvijā labi pazīstamajam lietuviešu dramatiskajam soprānam Vidai Miknevičūtei (Vida Miknevičiūtė), bet Erdas lomā Cēsīs dzirdēsim spožo zviedru kontraltu Annu Larsoni (Anna Larsson). Pūķis Fafners būs Timo Rīhonens (Timo Riihonen), kuru Cēsu "Valkīrā" iepazinām kā Hundingu, Alberihu dziedās Armands Siliņš, bet Mežaputnu iemiesos Kristīne Gailīte.

LNSO jaunais mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Tarmo Peltokoski mērķtiecīgi gatavojas specializēties operu diriģēšanā un neslēpj sajūsmu par iespēju šovasar Cēsīs iestudēt Vāgneru: "Iespēja diriģēt "Zīgfrīdu" manā karjerā ir milzumnozīmīga, sevišķi tāpēc, ka Vāgnera mūzikas atklāšana 2012. gadā man bija dzīves pagrieziena punkts. Un pirmā sastapšanās ar Vāgnera pasauli bija akurāt "Zīgfrīda" fināls. Esmu neiedomājami laimīgs un saviļņots par to, pēc 11 gadu sapņošanas par šīs operas iestudēšanu tas beidzot notiks."

Koncertatskaņojuma skatuviskais ietērps arī šogad uzticēts Cēsīs atskaņotā "Tristana un Izoldes" radošajam tandēmam – scenogrāfam Oļegam Golovko un videomāksliniekam Aleksandram Lobanovam, kuri pametuši Krieviju tur valdošā režīma dēļ un tagad strādā ar teātru projektiem Latvijā un citviet Eiropā.

Cēsu Mākslas festivāls šovasar notiks no 15. jūlija līdz 20. augustam, programmā iekļautas vairākas mākslas izstādes, koncerti, teātra izrādes un operas "Zīgfrīds" koncertatskaņojums. Pilna festivāla programma tiks izziņota drīzumā.

Biļetes uz operu "Zīgfrīds" jau ir tirdzniecībā un nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, kā arī "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!