Foto: Publicitātes attēli
12. augustā plkst. 19:00 Rīgas vasaras kultūras programmas ietvaros Sporta pils dārzos norisināsies biedrības "Mākslas birojs" organizēts pianista Reiņa Zariņa koncerts.

Četrkārtējs Lielās Mūzikas balvas laureāts pianists Reinis Zariņš 12. augusta vakarā ierasto koncertzāles skatuvi nomainīs pret Sporta pils dārziem, lai sniegtu solokoncertu brīvā dabā un brīvā atmosfērā. Šim notikumam īpaši veidoto programmu veidos Brāmsa un Glāsa klavierdarbi, kuru līdzāsnostatīšana pēc Reiņa Zariņa domām "perfekti atspoguļo to izjūtu gammu, ko šie urbānie dārzi spēj cilvēkā atraisīt".

Klātienes koncerts skatītājiem Sporta pils dārzos būs pieejams bez maksas un drošā formātā - ar Covid izslimošanas/vakcinēšanas sertifikātiem. Taču arī apkārtējo māju iedzīvotāji varēs baudīt mūziku no savu mājvietu logiem un balkoniem, pateicoties speciāli izvietotajām skandām. Koncerts ar skandu starpniecību vienlaicīgi tiks atskaņots arī trijos Rīgas apkaimes parkos: Strazdmuižas parkā, Arkādijas parkā un Dziesmu svētku parkā/Viesturdārzā. Mūzikas klātbūtne dabā Reiņa Zariņa izcilajā sniegumā cilvēkiem piedāvās emocionālu baudījumu un sen nepieredzētas sajūtas.

Sporta pils dārzi ir rīdzinieku veidots projekts ar mērķi atvērt pašlaik neizmantoto Sporta pils teritoriju un nodot to pilsētnieku lietošanā. Teritorijas attīstības starpposmā starp 2020. un 2023. gadu šeit atradīsies īrei pieejami pilsētas dārzi, kā arī pļava dažādām kultūras un izglītības aktivitātēm.

Koncertu ir iespējams apmeklēt tikai ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai vīrusa pārslimošanas faktu, kā arī personu apliecinošu dokumentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!