Foto: Publicitātes attēls

Piektdien, 10.Jūnijā, plkst. 19:00 Sv. Jāņa bazīcā Rīgā uzstāsies Jeila Universitātes koris "Yale Schola Cantorum" ar Arvo Pērta oratoriju "Pasija" un Roderika Viljamsa "O Adonai" diriģenta Deivida Hila vadībā.

"Yale Schola Cantorum" ir kamermūzikas koris, kas koncertos un dievkalpojumos visā pasaulē izpilda garīgās mūzikas kompozīcijas no 16. gadsimta līdz mūsdienām. Kori atbalsta Jeila Garīgās mūzikas Institūts, un tā diriģents ir Deivids Hils, kā arī Masaaki Suzuki kā galvenais viesdiriģents.

Solisti ir "Yale Voxtet" kora dalībnieki un profesora Džeimsa Teilora studenti Jeila Garīgās mūzikas Institūtā un Jeila Mūzikas skolā, kur viņi mācās, lai iegūtu maģistra grādus. Šī īpaši atlasīto dziedātāju grupa specializējas oratorijā, senajā mūzikā un autordziesmā. Katru gadu grupas dalībnieki piedalās dažādās kamermūzikas programmās, kā arī dodas tūrnejās un piedalās ierakstos "Yale Schola Cantorum" sastāvā.

Jeila Garīgās mūzikas Institūts ir starpdisciplinārs centrs, kurā tiek pētīta un apgūta garīgā mūzika, slavas dziesmas un mākslas. Studenti apgūst zināšanas, lai turpinātu karjeru mūzikā, baznīcas mūzikā, garīgajā mūzikā, akadēmiskajā mūzikā un daudzos citos virzienos. Koncertā ieeja bezmaksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!