Foto: Publicitātes foto
Tallinas mūzikas nedēļas (Tallinn Music Week) noslēguma pasākums notiks sestdien, 2. aprīlī, vēsturiskajā Tallinas hidroplānu ostā. Tas būs veltīts elektroniskajai mūzikai un vizuālajai mākslai. Par godu šim notikumam, Eiropas iespaidīgākais jūras tematikai veltītais muzejs būs atvērts visu nakti, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Elektroniskās mūzikas un vizuālās mākslas nakts sestdien, 2. aprīlī, piedāvās piedzīvot hiper-reālistisku reiva balles atmosfēru Tallinas grandiozākajā muzejā, kas izvietots vēsturiskajos hidroplānu angāros. Šajā naktī reģiona spilgtākie pagrīdes deju mūzikas meistari, zemūdeņu, militāro laivu un jūras mīnu ieskauti, radīs valdzinošu "sci-fi" skaņu pieredzi.

Audiovizuālais piedzīvojums mītiskajā un jūras dzīļu tematikai veltītajā muzejā sāksies plkst. 21.00 ar vietējā tehno producenta un modulārā sinta meistara Motbor improvizēto uzstāšanos, kam sekos poļu jaunās skolas house mūzikas producenta Matat Professionals' koncerts. Ap pusnakti balli savā pārziņā pārņems krievu bass mūzikas smagsvars Pixelord, kura remiksus ir izdevušas tādas ievērojamas mūzikas kompānijas kā "Car Crash Set", "Civil Music" un "Leisure System". Savukārt krievu spirituālā basa vēstniece Moa Pillar sola ar savu priekšnesumu aizraut jebkuru. Pēc šī priekšnesuma lietuviešu muzikālā apvienība Endie&Kameu pārbadīs sienu izturību ar saviem diezgan nopietnajiem ritma sitieniem. Aptuveni plkst. 3.00 igauņu skaņu burvis kadajane ar savu uzstāšanos pasākuma apmeklētājus no audiovizuālā zemūdens piedzīvojuma ar aizvedīs atpakaļ uz "drošo krastu".

Par pasākuma vizuālo noformējumu būs parūpējies Von Krahl teātra video mākslinieks Emer Värk.
Hidroplānu ostā atrodas viens no lielākajiem Eiropas jūras muzejiem. Ikvienam būs iespēja apskatīt autentisko "Lembit" zemūdeni, kas būvēta 20. gadsimta 30. gados, gandrīz simts gadus vecu tvaika ledlauzi "Suur Tõll", "Short 184" hidroplānu, mīnas, lielgabalus un daudzus citus eksponātus. Muzejs un hidroplānu angāri ir apbalvoti ar vairākām balvām, tajā skaitā ar "Eiropas tūristiem draudzīgākais muzejs 2012", Eiropas "Nostra Grand Prix 2013", īpašo uzslavu no "Eiropas gada balvas muzejiem 2014" un daudzām citām.

TMW festivāla caurlaides ir pieejamas TMW mājaslapā par 50 eiro līdz 21. martam. Caurlaides nodrošina ieeju visos klubos un koncertu vietās, kā arī īpašos piedāvājumus, kas saistīti ar citām festivāla programmām.

Jau ziņots, ka pilsētas festivāls un mūzikas konference Tallinn Music Week Igaunijas galvaspilsētā notiks no 28. marta līdz 2. aprīlim.

Plašāk par visiem pasākumiem Tallinn Music Week mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!